среда, 19. јун 2024.

Sukob Borenovića i Stanivukovića oko nosioca liste: Drinić nije reprezentativan

nereprezentativni Drinić i Stanivuković


Piše: Slobodan Vasković


Veliki je sukob uunutar Gradskog odbora PDP-a na čijem čelu je Draško Stanivuković, a batler mu je Branislav Borenović.


Sukob je izbio upravo između Borenovića i Stanivukovića oko toga ko će biti nosilac liste za odbornike u Skupštini Grada Banjaluka. Stanivuković je htio da to bude Nebojša Drinić, poznat i kao Drina Trećina, mladi gangster iz Srpca.


Međutim, Borenović se oštro usprotivio svjestan da Drinić može biti uhapšen, jer je od radnika u autopraoni za svega četiri godine došao do enormnog bogatstva i to na kriminalan način.


“Drinić nije reprezentativan da bude nosilac liste”, saopštio je Borenović Stanivukoviću, nakon čega je došlo do teškog sukoba između Borenovića i Drinića.

Stanivuković i njegov reprezentativni batler Borenović

Iako polupismen, Drinić smatra da on treba da bude “prvi do Draška”, pa, čak, i da ga naslijedi u određenom trenutku. Nepodnošljiva lakoća pljačkanja, Drinića je potpuno izopačila, a ono što je zaboravio jeste da u MUP RS postoji snimak na kojem se on vidi kako “uzima višak novca”jednom banjalučkom privredniku.


U MUP RS postoji i niz krivičnih prijava protiv Stanivukovića, ali ih policija ne šalje prema Tužilaštvu; Čekaju šta će odlučiti Milorad i Igor Dodik čiji je Stanivuković kandidat za gradonačelnika, a Nikola Šobot, član SNSD-a, rezervni kandidat.