недеља, 16. јун 2024.

Smiljana Moravac Babić i Krsto Golijanin na izlaznim vratima PDP-a

Duboko razočarana Teta Smilja

Piše: Slobodan Vasković

 

Smiljana Moravac Babić je doskora bila „desna ruka“ Draška Stanivukovića, odlazećeg gradonačelnika Banjaluke. U kojoj mjeri je Babićeva bila „očarana“ Stanivukovićem u proteklim godinama, najbolje govori podatak da je ona o njemu napisala i knjigu. Doduše, tu knjigu sem Babićeve nije niko ni pročitao, pa ni sam Stanivuković.

 

Da Stanivuković voli poltrone, to je opštepoznato. Kako bi se zahvalio Babićevoj na odanosti i poltronstvu, on je njenu snahu zaposlio u Gradsku upravu. Iako se radi o licu sa vrlo tankim referencama, Babićeva snaha je dobila ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

 

Babićeva je aktuelni odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka. Iako će ostati upamćena po svojim gafovima u skupštinskim klupama, ona ima ambiciju da obnovi odbornički mandat i to ne krije.

 

Ipak, Babićeva je prije nekog vremena shvatila da od obnove odborničkog mandata nema ništa. Razlog leži u činjenici da Babićeva neće biti ni među prvih pet na listi PDP-a za lokalne izbore. Samim tim ona nema nikakve šanse da ponovo bude izabrana za odbornika.

 

Adrijana Basara

Stanivuković je sve vrijeme obećavao Babićevoj da će ona biti na drugom mjestu na listi. U međuvremenu je Stanivuković okrenuo ploču i to mjesto povjerio Adrijani Basari. Radi se o novopridošlom članu Stanivukovićevog tima. Inače, Basara je poznata jedino po tome što je dugo godina bila član SNSD-a, čak i u vrijeme dok je radila kao novinarka na RTRS-u.

 

Nakon što je Babićeva shvatila da je izigrana od Stanivukovića i Basare, ona je ljudima od povjerenja unutar PDP-a najavila da će napustiti tu stranku. Pritom je zaprijetila da će ostavku na sve funkcije dati u jeku predstojeće kampanje za lokalne izbore.

 

Sličan potez je najavio i Krsto Golijanin. Radi se o još jednom aktuenom odborniku PDP-a, za kojeg takođe neće biti mjesta u vrhu kandidatske liste za odbornike.

 

Na kraju, treba reći da sva istraživanja javnog mnjenja govore da PDP u Banjaluci može da osvoji najviše dva odbornička mandata.