уторак, 11. јун 2024.

Stanje unutar Režima redovno: Raspad se nastavlja, sukobi množe, a para nema pa nema; "Intelektualna" rasprava Stanivukovića i Selaka

Piše: Slobodan Vasković


1.

Draško Stanivuković, odlazeći gradonačelnik Banjaluke, i Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, stranke koja nestaje ogromnom brzinom, nerazdvojni su u posljednje vrijeme.


2.

Kuju planove kako da pokušaju Stanivukovića ostaviti na poziciji gradonačelnika nakon sljedećih lokalnih izbora, što je zaludan posao, ali i kako da nanesu udarce Vladi Crti Đajiću, sa kojim Stevandić ima obračune po nekoliko linija: Obračunavaju se u UKC RS, gdje su vodeći funkcioneri, a, uz to, Stevandić, indirektno, optužuje Crtu da mu preotima kadrove.


3.

“Dok ja branim Dodika, neki niži funkcioneri pokušavaju da daleko od ‘linije fronta’ čeprkaju po našim kućama i bazi. To je problematično”, požalio se Stevandić u intervjuu “Nezavisnim”, indirektno ukazujući na Đajića.


4.

Đajić, bez dileme, želi da poništi Stevandića u istoj mjeri kao i Stanivukovića, kako bi uspio obezbijediti podršku Milorada i Igora Dodika za svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke Nikolu Šobota.


5.

Šobot je rezervni kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke, a Dodik&Dodik još uvijek čvrsto stoje iza Stanivukovića što je siguran put u težak poraz Malog Zlog Patuljka.


Preciznije, svaki njegov put je siguran put u debakl.


6.

Međutim, Stevandić ne govori istinu kada tvrdi da mu Dodik&Dodik ne ruše stranku, već to čine “niži funkcioneri”; Nonsens, budući da mu odbor u Šekovićima svakako nije Đajić preveo u SNSD. Već Dodik&Dodik.


7.

Sve mi se čini da Dodik pokušava da se odbrani od Stevandića pretvarajući Ujedninjenu Srpsku u najbrže nestajuću stranku u RS, jer, koliko mi je poznato, tek slijedi odlazak značajnog broja funkcionera i članova te partije koja se više ne može okarakterisati ni kao “kombi”. Trenutno je to “kedi stranka”.

8.

Za razliku od Stevandića, Stanivuković tvrdi da “Dodik stoji iza njega” i štiti ga bezuslovno.


Konačno je i plitki manipulant rekao nešto tačno i to prilikom teške svađe sa Goranom Selakom u kojoj se nisu birale riječi, a ni prijetnje.


9.

Selak je Stanivukovću priprijetio da iza njega “stoje jaki ljudi” i da bi trebalo da pripazi šta priča, a Stanivuković mu je odgovorio: "Iza mene stoji Dodik; Nikada od njega nećeš dobiti funkciju, jer si ljigavac i sjediš na sto stolica." 


10.

Vrlo je interesantno kada karakterni ljigavac, što Stanivuković jeste, optužuje drugog karakternog ljigavca da je ljigavac, ali to je već za neke druge rasprave.


11.

Selak se baš uvrijedio na “ljigavca” pa je Stanivukoviću rekao “J… te Dodik, ja se školujem za generala, dobiću funkciju koju hoću”, na šta je Stanivuković ustvrdio da Selak nema završenu ni osnovnu školu.

12.

Onda su se častili sa konstatacijama kao što su “peder bez fakulteta”, “promoter siledžije i pervertita Bobara” i drugim sočnim psovkama; Ma, sve u svemu, jedna vrlo vrlo ugodna “intelektulna” rasprava. U čijem središtu su neki Regulacioni planovi; Uz to i progon Selakovih funkcionera sa “Novog Groblja”, gdje su on i Stanivuković, prije raskida veze, maksimalno uzimali i u nadzemnom i u podzemnom svijetu morali su dovesti do ovakvih obračuna.


13.

Rekao bih da je stanje unutar Režima redovno - raspad se nastavlja.


14. P.S.

Dodik je još uvijek u potrazi za onih 300 miliona KM koji su mu neophodni za vraćanje dugova. Para nema.