недеља, 2. јун 2024.

Piromanski unutarRežimski obračun na Palama: Da li neko od članova lokalnog SNSD-a paljenjem automobila ubjeđuje DEMOS da odustane od kandidature za mjesto načelnika


Piše: Slobodan Vasković


Paljenje dva automobila na Palama je unutarrežimski obračun SNSD-a sa DEMOS-om. U to nema nikakve dileme, a jake veze između paljenja dva automobila postoje.


Biće interesantno vidjeti da li će pripadnici PU Istočno Sarajevo otkriti ko je zapalio automobile Đorđa Jugovića, sina načelnika opštine Pale Boška Jugovića i dostavno vozilo koje pripada kafeu “Amfora”, čiji je vlasnik Ognjen Vukadin (Marko, kojeg sam u ranijem tekstu pomenuo mu je sin).


Izvjesno je da piromane policija neće otkriti pretresanjem stanova Miloša Obradova i Stefana Samardžije, jer su obojica u pritvoru, pod optužbom da su pokušali ubiti sugrađanina Miloša Pavlovića. Obradov i Samardžija brutalno su pretukli Pavlovića 30.11.2023. i od tada su u pritvoru.


Međutim, upravo njima je policija tokom noći upala u stanove, iako su u pritvoru i, prema svim informacijama, nemaju nikakve veze sa paljevinom automobila.


Očito je da policija svjesno istragu vuče na pogrešnu stranu.


Veza između paljenja automobila postoji - Đorđe Jugović, sin načelnika opštine Pale Boška Jugovića, je zet visokog funkcionera DEMOS-a Ace Stanišića.


Ognjen Vukadin je, takođe, član DEMOS-a i kum je Stanišića, tako da je jasno da je poruka upućena direktno Stanišiću koji je najmoćniji član DEMOS-a na Palama.


DEMOS, prema istraživanjima javnog mnjenja, mnogo bolje stoji na Palama od SNSD-a, ali stranka Milorada Dodika ne želi da izgubi načelničku poziciju.


“Nećemo prihvatiti da kandidat DEMOS-a bude taj koji će se kandidovati. Mi ćemo kao SNSD da budemo odgovorni i učinićemo sve što je potrebno da obezbijedimo široku podršku za naše kandidate, naprosto, to je zbog Pala”, izjavio je Milorad Dodik prije par dana na Palama.


Neću da tvrdim da je Dodik naložio paljenje automobila, ali ne bih se uopšte iznenadio da je to režirano iz lokalnog SNSD-a, čiji najbitniji članovi su u sprezi sa brojnim kriminalcima iz tog dijela RS, pa im “izvođače radova” nije bilo teško naći.

Uzgred, kada se sagleda da je Vukadinov “kedi” prilično star, a da Jugoviću nije problem da kupi i mnogo skupljeg džipa od “Škoda kodiaka”, lako je zaključiti da je paljenje automobila bila tek blaga, prva opomena DEMOS-u da ne idu sa svojim kandidatom za načelnika.


Bilo bi odlično da policija otkrije nalogodavce i izvršioce nedjela, ali teško je povjerovati u to.