недеља, 2. јун 2024.

Draško Stanivuković smjestio papka Davora Šešića u banjalučki Vodovod; Šešić dolazi ponekad na posao, a uredno prima platu od oko 2.000 KM


Piše: Slobodan Vasković

 

Mali Zli Patuljak Draško Stanivuković prije nekog vremena održao je stranački skup na Starčevici. Pored Nebojše Drinića i ostalih drinića koje svakodnevno gledamo na događajima koje organizuje Stanivuković, na skupu na Starčevici se pojavilo jedno novo lice – Davor Šešić.

 

Zapravo, pravilnije bi bilo reći da se radi o novom članu PDP-a, a licu poprilično starom i poznatom široj javnosti. Šešić je svojevremeno bio mlada nada SDS-a. Kada je shvatio da preko te stranke neće više moći dobijati dobro plaćena poslanička mjesta, odlučuje da pređe u stranku Petra Đokića.

Ambiciozni, a istovremeno ekstremno lijeni Šešić, nije se dugo zadržao u sekti kojom rukovodi Petar Đokić. Poslije samo godinu dana druženja sa lažnim socijalistima, Šešić je obavijestio javnost da više nije član SP-a.

 

Da Šešić nikada ne napušta jednu stranku dok ne obezbijedi neku dobro plaćenu poziciju u drugoj, pokazalo se još jednom. Više izvora iz PDP-a mi je potvrdilo da se Šešić prije dva mjeseca učlanio u PDP, sektu kojom formalno rukovodi Branislav Borenović, a suštinski Draško Stanivuković.

Draškova sekta i nova "pojačanja!

Stanivuković je Šešića smjestio u banjalučki Vodovod. Moji izvori iz tog preduzeća su mi potvrdili da Šešić s vremena na vrijeme dolazi na posao, a i kada dođe tada ništa ne radi. On za taj nerad prima svaki mjesec platu u iznosu od oko 2.000 KM.

 

Više puta sam pisao o tome da je Stanivuković u Vodovod u posljednje tri godine zaposlio više od 100 članova PDP-a. Time je on pokazao da je gori čak i od Igora Radojičića, koji je bio poznat po stranačkom zapošljavanju.

 

Na kraju, treba reći da ovo nije prva saradnja Šešića i Stanivukovića. Prije četiri godine, u toku kampanje za lokalne izbore, Stanivuković je Šešiću dao na ruke 60.000 KM. 


Zauzvrat, Šešić je sve vrijeme kampanje pratio Stanivukovića i lobirao kod članstva SDS-a da glasaju za njega. To je pomoglo Stanivukoviću za pridobije glasove glasača SDS-a, dok je sa druge strane SDS kao stranka dobio samo jednog odbornika, što je najgori rezultat te stranke na lokalnim izborima u Banja Luci.