понедељак, 10. јун 2024.

Ognjeni UnutarRežimski obračun bez rezultata: DEMOS i dalje želi svog kandidata za načelnika opštine Pale; SNSD je oštro protiv toga; Piromani su i dalje na slobodi


Piše: Slobodan Vasković


Paljenje automobila Đorđu Jugoviću, sinu načelnika opštine Pale Boška Jugovića, i kedija, koji je u vlasništvu Ognjena Vukadina, nije donijelo politički rezultat, što je bio osnovni cilj ovog kriminalnog akta: DEMOS, jedna od sranaka koje čine vlast i u Režimu RS i na Palama nije odustao od nominacije svog kandidata za načelnika opštine Pale.


Paljenje dva automobila bila je direktna poruka Aci Stanišiću, najjačem funkcioneru DEMOS-a na Palama, da povuče svog kandidata, ali se to nije desilo.


Đorđe Jugović je Stanišićev zet, a Vukadin je Stanišićev kum i visoki funkcioner te stranke.


PU Istočno Sarajevo nije uspjela da nađe piromana, a kamoli naručioca paljevine. Bio je osumnjičen i uhapšen Njegoš Purković, vrlo opasan kriminalac, ali je ubrzo pušten na slobodu.



Paljevina se dogodila 02.06., a samo par dana prije toga Milorad Dodik je izjavio: “Nećemo prihvatiti da kandidat DEMOS-a bude taj koji će se kandidovati. Mi ćemo kao SNSD da budemo odgovorni i učinićemo sve što je potrebno da obezbijedimo široku podršku za naše kandidate, naprosto, to je zbog Pala”. 


Nema dileme da ga je Neko iz lokalnog SNSD-a, ogrezlog u kriminalu i koaliciji sa kriminalcima, “pogrešno” razumio, pa angažovao “duha” koji pali; Odnosno osobu pokrivenu bijelim plaštom što čini crne poslove.


Tako je prva epizoda sudara SNSD-a i DEMOS-a na Palama završila; Svi zainteresovani su se naoružali, uzeli pratioce, pa se štite. Od koga, samo oni znaju.

Vatra je dogorjela, dim se slegao, ali, bez sumnje, slijede novi obračuni; SNSD nikako ne želi da prepusti Pale DEMOS-u, jer su poslovi na Jahorini preunosni.


Piromani su i dalje na slobodi, što je itekako važno za nastavak ove sumraksage.