среда, 12. јун 2024.

Umjesto obećanog parkinga planirana zgrada: Draško Stanivuković dogovorio sa Jarićima da će za bagatelu dobiti atraktivno zemljište u centru Banjaluke

Piše: Slobodan Vasković 


1. 

U više navrata sam pisao o tome kako je Draško Stanivuković, odlazeći gradonačelnik Banjaluke, u gradsko preduzeće „Vodovod“ zaposlio više od 100 članova PDP-a. Posljednji u nizu je Davor Šešić, čuveni papak, koji se prije nekoliko mjeseci pridružio Stanivukovićevom timu za otimanje novca.


2. 

Zapošljavanje članova PDP-a pomenuto preduzeće dovelo je na rub propasti. Time je Stanivuković pokazao da je po pitanju stranačkog zapošljavanja gori čak i od Igora Radojičića i Crvene Sekte.

 

3.

Ovdje treba istaći da finansijski kolaps „Vodovoda“ nije razlog zašto je prije nekoliko mjeseci tadašnji direktor Predrag Duduković podnio ostavku. 



Više izvora mi je potvrdilo da je Duduković podnio ostavku nakon što mu je njegov šef Stanivuković saopštio da će morati da stavi potpis na ugovor kojim „Vodovod“ za bagatelu prodaje zemljište tog preduzeća građevinskoj firmi „Aragosta“.


4. 

Radi se o firmi koja je vlasništvu porodice Jarić. Jarići su “oko bacili” na atraktivno zemljište „Vodovoda“ u centru Banjaluke, u blizini Okružnog suda Banjaluka. Oni koji su se ovih dana zatekli u blizini mogli su da primijete da se trenutno uklanjaju objekti „Vodovoda“ sa tog zemljišta.


5.

Stanivuković je prije nekoliko mjeseci obećao da će na pomenutom zemljištu biti izgrađan parking prostor. Radi se samo o još jednoj Stanivukovićevoj predizbornoj finti, jer je on istovremeno obećao Jarićima da će im omogućiti kupovinu zemljišta od „Vodovoda“. Plan je da se zaključenju ugovora pristupi nakon lokalnih izbora u oktobru ove godine.


6. 

Podrazumijeva se da Jarići imaju za cilj da, nakon što se dočepaju atraktivnog zemljišta, na njemu izgrade ogromni stambeno poslovni objekat, čije stanove i poslovne prostore će zbog atraktivnosti lokacije prodavati za enormne iznose.


7. 

Nakon što je Duduković u strahu od krivičnog gonjenja podnio ostavku na mjesto direktora „Vodovoda“, Stanivuković je našao tupana koji je spreman da stavi svoj potpis na ugovor o prodaju zemljišta Jarćima. Radi se o Aleksandru Zolaku, kojeg je Stanivuković postavio na mjesto direktora pomenutog preduzeća. Zolak je inače po struci ginekolog.


8. 

Na kraju, treba reći da Stanivukovićev interes u prodaji zemljišta „Vodovoda“ Jarićima nije samo novac koji su mu Jarići obećali. Dio tog tala je i davanje podrške Stanivukoviću od Pokreta koji je nedavno formirao Igor Radojičić. Opštepoznato je da Jarići finansiraju Radojičićev pokret. Uostalom, Radojičić je i zaposlen u jednoj od firmi u vlasništvu te porodice.