недеља, 9. јун 2024.

Preplanuli milioner Draško Stanivuković kupio jahtu za 430.000 KM; U isto vrijeme on besplatnim mjesečnim kartama pokušava da kupi polugladne penzionere

Piše: Slobodan Vasković 

 

Opštepoznato je da odlazeći gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković voli da ljeto provodi ploveći po Jadranu. Za tu svrhu on je nakon izbora za gradonačelnika Banjaluke kupio jahtu. Radilo se o manjoj jahti koju je Stanivuković platio oko 200.000 KM.

 

Kako su u međuvremenu apetiti Malog Zlog Patuljka porasli, on se odlučio da proda pomenutu jahtu i kupi novu. Podrazumijeva se da je “brodicu” pazario novcem otetim od građana Banjaluke, pretežno kroz tendere.

 

Tako je Stanivuković prije nekoliko mjeseci kupio znatno veću jahtu, koju je platio 430.000 KM. On je upravo na toj jahti proveo odmor u maju ove godine.

 

Interesantno je da Stanivuković na žurke na jahti više ne poziva Ivana Begića. Međutim, kao adekvatna zamjena našli su se dva fotografa, koje je Stanivuković zaposlio u Gradsku upravu. Jedan od njih je Aleksandar Čavić, koji preferira skokove sa jahte u more.

 

I dok se Stanivuković bahati po primorju, polugladni banjalučki penzioneri obilaze javne kuhinje. Kako bi im prekratio dan, Stanivuković je osmislio ideju da penzionerima omogući besplatne mjesečne karte.

U posljednjih mjesec dana Stanivuković pravi skupove na koje poziva penzionere i dijeli im mjesečne karte. Time on pokušava da novcem iz budžeta Grada Banjaluka podmiti nastarije biračko tijelo.