понедељак, 12. децембар 2022.

“Ogorčeni” ministar i kriminalac Lučić i par riječi o 24.149.800 evra


Piše: Slobodan Vasković


1.

Ministar-kriminalac Miloš Lučić ponudio je ostavku na poziciju u Savjetu ministara.


Pri tom se obrušio na Tužilaštvo BiH što su se javno usprotivili odluci Suda BiH da ga ne pritvori.


2.

Sud BiH ga je pustio, uprkos nezakonitom trošenju budžetskih sredstava, i pokazao da je truo koliko i Tužilaštvo BiH, koje nije uspjelo da ubijedi Sud da mu odreže najmanje tri mjeseca pritvora, za početak, kako bi pokazali da postoji volja da se bilo ko sa visoke državne pozicije pitvori.


3. 

Lučić je niko, bahata nula koja je dospjela na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice, jer nisu tada mogli iz narkoDNS-a “uhvatiti” nekog drugog “Crnogorca” da ga imenuju.


4. 

Lučić je poniženje i za trule institucije države (u istoj mjeri kao i entiteta), ali, u skladu sa proklamovanim politikama vladajućih, i on ministarstvo, koje je vodio, smatra ličnom svojinom, pa se pita što je uopšte zatvaran? Kao da drugi iz Savjeta ministara BiH ne čine isto.


5. 

Bahatost kriminalca-ministra nevelike inteligencije pokazuje do koje mjere su srozane i rastočene sve institucije u BiH i svu trulež Suda i Tužilaštva BiH.


6. 

Ni jednim ni drugim nije do toga da previše talasaju - posebno oko činjenice da je Miloš Nikolić, nekadašnji vozač i pratilac Lučića preko granice u službenim automobilima prevozio narkotike. Valjda je to normalno.


7.

Moglo je Tužilaštvo BiH proširiti odmah istragu sa kriminalca-ministra Miloša Lučića na NarkoGang Nenad Nešić-Mladen Lučić (ministrov brat)-Aleksandar Glavaš, pa provjeriti njegovu ulogu u toj grupaciji.


8.

I uloge svih ostalih, naravno, jer je u navedenoj Narkogrupaciji Lučić tek “mula”.


9.

Da je Tužilaštvo BiH radilo svoj posao oko NarkoGanga Nešić-Lučić, izvjesno bi došli i do sudskog procesa vrijednog  24.149.800 evra u kojem je tužen bio Lučićev brat Mladen Lučić.


10.

Sudski proces je bio u jednoj susjednoj državi (ne moram ni ja sve reći, neka Tužilaštvo BiH malo radi), i završen je povlačenjem tužbe protiv Lučića.


Da li je Mladen Lučić, (odnosno njegova firma van BiH) isplatio tih 24.149.800 evra, za koliko je bio tužen, ili je to isplatio na neki drugi način, pitanje je za Tužilaštvo BiH.


Pitanje je vrlo vrlo ozbiljno, jer Lučićeva firma je formirana tek početkom ove godine i nikako nije mogla imati pomenutih 24.149.800 evra. Taj novac potiče iz BiH.


Kada je Tužilaštvo BiH u pitanju, vjerovatno to neće raditi - njihova "ciljna grupa" su prevare do 24,35 KM.


11. 

Posebno pitanje je otkud toliki novac? Da bih, ipak, pomogao Tužilaštvu BiH (ako su prevazišli, kojim slučajem, 24,35 KM), ta Lučićeva firma nalazi se odmah pored Nešićeve.


12.

Nakon svega, red bi bio da se Tužilaštvo BiH i Sud BiH javni izvine kriminalcu-ministru Lučiću, jer su pored tolikih gangstera u institucijama odlučili baš njega da “cvrljaju” po sudnicama.