субота, 17. децембар 2022.

Kandidatski status i komorbiditeti: “Pavgord” Pavlović Nešiću - Vratite mi ti, brat i vaš otac 2,5 miliona KM za koliko ste me izreketirali; Dodik jeste NarkoNešiću ponudio ministarstvo bezbjednosti


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nakratko ću prekinuti odmor; Mora se, kako bih opisao težak sukob Gordana Pavlovića Gocija, vlasnika Narkofirme “Pavgord” i velikog perača novca i narkodilera Nenada Nešića.


2.

Pisao sam već da je Nešić, pranje novca od opijata i dilanjem narkotika, stekao ogromnu imovinu - svadbene salone, poslovne prostore, razne trgovine, velike i male.


3.

Naravno, budući da je riječ o teškom kriminalcu, nije plaćao poreze, pa su firme koje je kontrolisao (nisu bile nužno na njemu i članovima porodice), napravile poreske dugove preko jedanaest miliona KM.


4.

Ni Poreska uprava nije institucija, već kriminalna organizacija, te su sa Nešićem dogovorili da firme zatvore, a onda ih prodaju na licitaciji za nekih 1,5 miliona KM.


5.

Dogovoreno je, naravno, da neko od Nešićevih vojnika kupi te firme, pa bi formalno bilo sve po zakonu - Poreska firme rasprodala, Nešić ih preko posrednika kupio, Poresk u minusu cca 9,5 miliona KM, Nešić toliko u plusu….


Dežavi.


6.

Sve je išlo kao po kokainu dok se nije umiješao Pavlović i sve Nešićeve firme kupio za 1,7 miliona KM.


7.

Tog trenutka kreće pravi lom: Nešić i svi njegovi love Pavlovića da odustane od kupovine, što on odbija.


8.

Našao ga je “uvaženi” narodni poslanik Predrag Nešić i tražio da se mane “ćorava posla” ivrati im “njihove” firme.


9.

Pavlović je nakon toga rekao Nešiću da mu vrati 2,5 miliona KM keša.


10.

Kada ga je Nešić navodno začuđeno pogledao, Pavlović je izvadio teku (zna da čita) i počeo da nabraja kada ga je koji od Nešića (braća ili tata) i za koliko reketirao, dok je Nenad Nešić bio direktor JP “Putevi RS”.


11.

Pavlovićeva teka je bitna, ali vrh Tužilaštva BiH radi i dalje za teške kriminalce, o čemu ću uskoro opširnije, pa teku ni ne traže. Niti traže Nešića i Pavlovića u narkoposlovima.


12.

Kad smo već kod Nešića, istina je da mu je šef Mafije Milorad Dodik obećao poziciju ministra bezbjednosti BiH.


Učinio je to tokom predizborne kampanje kako se Nešić ne bi povukao.


13.

Nešić je vrlo ozbiljno shvatio Dodikovo obećanje i sada zahtijeva da mu bude dodijeljen resor bezbjedosti kako bi mogao nastaviti narkotradiciju u tom ministarstvu. 


Sasvim realno da za “savjetnika” postavi Bojana Cvijetića ili nekog iz vrha Tužilaštva ko štiti narkoigrače veće od Cvijetića. Mnogo, mnogo veće.


14.

Međutim, u Crvenoj Sekti postoji veoma značajan broj narkodilera i njihovih zaštitnika koji vrše pritisak na Dodika da toj Zločinačkoj organizaciji dodijeli poziciju ministra bezbjednosti.


15.

Mafijaš, pritisnut iz svojih redova, sada Nešiću nudi neku od zamjeničkih pozicija u Savjetu ministara, ali je perač narkonovca i narkodiler nezadovoljan pošto te pozicije ne donose nikakav uticaj, samim tim ni novac.


Ova saga će se nastaviti, a sada je potpuno jasna uloga EU u BiH - zadržati najveće kriminalce na vlasti po svaku cijenu.  


“Kandidatski” status će narodi platiti glavom, a oni naplatiti”


Kratki dodatak

Posljednje spekulacije kažu da će Vojin Mijatović biti ministar za ljudska prava i izbjeglice, kao zajednički prijedlog Sekte i SDP-a!


P.S.

Odoh opet na odmor, još četiri pet dana.