субота, 12. новембар 2022.

Trivićeva je Alternativa: Nestanak Crne Trojke i PDP-a; Jezive riječi Mome Mandića na samom početku opijela pokojnom SDS-u

piše: Slobodan Vasković


1.

Jelena Trivić, koju je narod izabrao za predsjednika Republike Srspke, a pobjedu joj oteli teško korumpirani Kristijan Šmit, visoki predstavnik protiv BiH, posebno Srba u BiH, Johan Satler, šef delegacije EU u BiH i oktroisali orvelovskog “Napoleona” Milorada Dodika, sa samo dvije objave potpuno je raskrinkala svu prljavštinu u vrhu PDP-a, stranke koja galopirajući nestaje.


2.

Trebalo je smoći snage za to, razbiti višedecenijske partijske stereootipe, svedene na matricu "Ako je naš, može sve, ćutimo; Ako nije naš, idemo u javnost”. I to “idemo u javnost” je tek ponekad.


3.

Ono što je Trivićeva saopštila javnosti nije ni mikron zla koje su joj činili više od godinu dana: Prvo, da spriječe njenu kandidaturu; Drugo, da spriječe njenu pobjedu; Treće, da je prisile da prizna falsifikovane rezultate izbora, što ona, kako stvari stoje, neće nikada učini.


4.

A i što bi kada je svima jasno da joj je pobjeda ukradena.


5.

Budimo realni; Ma koliko orvelovski “Napoleon” bio zadovoljan što je još jedom prevarom, masovnih monstruoznih razjera, došao do još jedne “pobjede”, uz sasluženje teško korumpiranih EU predstavnika, ta Nametnuta Laž o njemu kao “pobjedniku”, teško je okrnjena i potkopana ultimativnim odbijanjem Trivićeve da povije kičmu i prihvati da ćuti o tome kako su joj oteli pobjedu.


6.

To neprihvatanje nije problem samo “Napoleonu”, već i korumpiranim Šmitu i Satleru, direktnim saučesnicima u izbornoj pljački, kao i nasilju nakon nje.


7.

Otud i toliki pritisak na Trivićevu koji je pokušan preko nedoraslog poluinteligenta Stanivukovića i koji je doživio krah.


8.

Samo još Mali Zli Patuljak, sam za sebe, misli da je bitan; Suštinski je nevažan i poodavno je otupjelo oruđe kako Dodika, tao i raznoraznih šmitova i satlera, krojača nesretne sudbine Naroda u BiH koje je EU poslala kako bi ova zemlja i dalje bila konc logor u kojem su progonu i nasilju izloženi svi koji slobodno misle; Ili se, pak, posumnja da bi mogli biti oni koji bi mogli početi da slobodno misle. 


9.

Orvelovski “Napoleon” jeste glavni krivac za uništenje RS, ali je opozicija, napisao sam to niz puta, oduvijek sukrivac u procentu u kojem su bili prisutni u iskopinama parlamenta, jer su svjesno izabrali da budu kulise za tragediju - Uništenje cijelog jednog Naroda, čiji se posljednji čin upravo izvodi.


10.

Trivićeva, urpkos svem zlu koje je doživjela i proživjela kako od podlih sektaških napada, te istovjetnih iz dijela opozicionog bloka lojalnog “Napoleonu” ili, pak, bolesno ambicioznim lešinarima, ostala je uspravna i sa samo dvije objave matirala Crnu Sjenku sopstvene stranke, sve one koji su znali za njen progon, učestvovali u njemu ili, pak, ćutke prelazili preko onog što joj se radi.


11.

Crna Sjenka je Crna Trojka - Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Igor Crnadak; Uvijek spremni za “svilen gajtan”, nikada za fer bitku.


12.

Ivanić bi sada trebao da prizna da je izabrao na čelo PDP-a svog najgoreg učenika; Najgori učenik Borenović  bi trebao da prizna da ne vlada ničim; Crnadak bi trebao da prizna da je učestvovao u svim odlukama.


Sva trojica da priznaju da su sve vrijeme znali za bolesne atake Malog Zlog Patuljka i njegove ogavne mašinerije na Trivićevu, uz pomoć Nešića i sličnog smeća.


13.

Neće to priznati. A znali su!


Kao i obično loše će procijeniti - da će im poći za rukom da i ovaj put sve zguraju pod tepih i svilenim gajtnom “udave” Trivićevu.


14.

Katastrofalna procjena, jer ovaj put svilen gajtan je oko njihovih vratova i ne mogu ga skinuti. 


Na njih niko ne računa; Na PDP niko ne računa; na Malog Zlog Patuljka niko ne računa. Oni su svi pomnoženi sa Nulom.


15. 

Na Trivićevu računaju svi koji se nadaju alternativi, a ne skorenoj opoziciji.


Trivićeva je odnijela dvostruku pobjedu - Nad oktroisanim “Napoleonom” i Crnom Trojkom. Nije malo!!!


16.

Za kraj sam ostavio SDS koji je, iz katakombi "zaboravljenih slučajeva", izvukao Momu Mandića.



Ako je Momo Mandić budućnost SDS-a i ako će on odlučivati o toj stranci, bolje da SDS-a  nema. U stvari, neće ga ni biti.


Mandić je već otvorio “vrata” za razgovore sa Crvenom Sektom, što jasno ukazuje da je imao preliminarne pregovore sa Dodikom. Otužno, a Dodik ga je zatvorio. Međutim, Mandić je zbog boje novca, očito, zaboravio boje godina zatvora, što je potpuno sekundarno. Primarno je da ga uopšte ne interesuje stvarni cilj Crvene Sekte - biološko uništenje Srba u BiH.


Priznanje falsifikovanih izbora se podrazumijeva!


I on bi se, nakon toliko godina van vlasti, sada naplatio na preostalom Narodu. 


Šta da kažem, sem - Ko je Srbe kleo, nije dangubio, nažalost!!!


17.

Razgovarano je i o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH. Donesen je zaključak da se ti razgovori nastave i da SDS može da pregovara sa svim političkim subjektima u Republici Srpskoj i BiH.

 

Ovo bi trebalo da su, prema BNTV, Mandićeve riječi na današnjem opijelu SDS-a. Jer, u “svim političkim subjektima” podrazumijeva se i Crvena Sekta.


Jezive su Mandićeve riječi; Previše zveče, kao srebrenjaci. Ali nisu iznenađujuće. Mandić je, svojevremeno, žario i palio po RS, dok Dodik nije preuzeo piromanskopljačkašku bakllju. Sada bi da zajedno spale preostalo. 


U SDS-u postoji bar desetak mladih odlučnih ljudi koji ne djeluju kao Mandićeve kamikaze. Ako se odluče da to budu, kroz lažnu lojalnost stranci, onda neka se zabiju gdje im to Momo Mandić kaže! (nastaviće se)