среда, 16. новембар 2022.

73 Kilograma Kokaina u Doboju: Ko je od funkcionera iz EU odlučio da spasi NarkoDilera Dušana Reljića i njegova 73 kilograma kokaina, kako bi spasili Dodika? U kolikoj mjeri su u sve upetljani Šmit i Satler?!

Piše: Slobodan Vasković


1.

Vrijeme je da objavim ključni dokaz da su neke od zemalja EU, odnosno njihovi funkcioneri, po svaku cijenu ili ne birajući sredstva htjele Milorada Dodika na čelu RS. 


Falsifikovanje izbora i njihovo potpuno demoliranje samo je vrhunac tih kriminalnih napora. 


2.

Bilo je mnogo udara na Narod, na njegovu inteligenciju, na svakog ko drži do sebe: Falsifikovanje izbora je najveći udar na inteligenciju, a skrivanje 73 kilograma kokaina Dušana Reljića, Dodikovog tajkuna, je, uz masovnu pljačku izbora, drugi najveći udar. I to težak kriminalni udar, podjednako kao i masovna izborna krađa koja je Sekti dozvoljena.

Reljić i Tegeltija

3.

Da li želim da kažem da su neke zemlje EU svjesno spasile Reljića/Dodika, izmislile priču o tome kako je pomenutih 73 kilograma dio od 800 kg, namijenjenih nekon drugom i dugi niz drugih nejasnoća/neistina ispaljenih da se "Vlasi ne dosjete"?


Da, upravo to želim da kažem! Tih 73 kilograma kokaina pripadaju Dušanu Reljiću; On je jedan od nekoliko velikih narkodilera iz Dobojske grupe koja već godinama radi ogromne količine narkotika i prodaje ih na tlu EU.

4.

Da je Reljić uhapšen, zbog izuzetne bliskosti Dodiku, Zoranu Tegeltiji, Željki Cvijanović…, namjere da se Dodik po svaku cijenu ostavi na čelu RS bile bi poništene; Ionako je loše stajao po rejtinzima, pa su morali da izmisle kako je 73 kilograma kokaina “greškom stiglo u Doboj” kako bi ga ostavili u izbornoj, pokazalo se, prevari svih prevara.


5.

Uz to, slagali su da su radnici prijavili, pa potom da je sam Reljić prijavio kokain, iako je NarkoDiler Reljić, odmah po pronalasku ogromne količine narkotika, pobjegao u Srbiju.


6.

Da li su Kristijan Šmit i Johan Satler direktno umiješani u akciju prikrivanja 73 kilograma kokaina moraće, prije ili poslije, istražiti države iz kojih dolaze. Svi dokazi su u EVROPOL-u, jer zvaničnici te institucije znaju ko je od njih tražio da ćute o dešavanjima sa 73 kilograma kokaina iz Doboja/Dervente. 


7.

Mogu konstatovati, nakon svega što su učinili sa izbornim rezultatima, da ima velikih izgleda su i Šmit i Satler učestvovali u prikrivanju i zataškavanju 73 kilograma kokaina NarkoDilera Reljića. 


8.

Sasvim sigurno je upetljan Milanko Kajganić, u to vrijeme v.d. Glavni tužilac Tužilaštva BiH, kasnije i Glavi tužilac, jer je cijeli posao prikrivanja 73 kilograma kokaina urađen preko njega. Taj posao je i bio ključna ulaznica za potvrđivanje na mjestu Glavnog tužioca, 20.10.2022. godine.

9.

U nizu pitanja koja sam postavio Kajganiću, a na koja je on odgovorio 19.09. ove godine, jedno se odnosi i na 73 kilograma kokaina pronađenih u Doboju, u Reljićevoj firmi. 


Pitanje: Nedavno je u Doboju u firmi “Fructa trade”, čiji je vlasnik Dušan Reljić, pronađeno 73 kilograma kokaina. Taj kokain je dovežen Reljićevim kamionima, smješten u njegovo skladište. Reljić nije uhapšen, pa bih Vas zamolio da mi navedete još jednu zemlju u svijetu u kojoj nije uhapšen, čak ni priveden, vlasnik robe u kojoj su narkotici stigli, vlasnik kamiona koji su ih dovezli, vlanik firme koja je naručila robu (šećer u ovom slučaju), vlasnik skladišta u kojem je kokain pronađen, a sve to je gospodin Reljić?


Kajganić: U vezi pitanja koje se odnosi na drogu pronađenu u firmi “Fructa trade”, Tužilaštvo BiH vodi istragu, zajedno sa kolegama iz  Belgije i EVROPOL-a, te u tom predmetu sve potrebne korake preduzima postupajući tužilac koji odlučuje o svim procesnim radnjama koji će donijeti tužilačku odluku o čemu će javnost biti obaviještena.


10.

Kajganićev odgovor ne znači ama baš ništa. Analizirajući cijelu ovu situaciju, razgovarajući sa brojnim kompetentnim izvorima, postoji samo jedan zaključak: Droga je Reljićeva (Dobojske grupe), neki od službenik EVROPOL-a je pošteno uradio svoj posao i obavijestio MUP RS, gdje je droga stigla; MUP RS je našao drogu, ćutao o tome dva dana sve dok se politički nije “riješio” cijeli slučaj. Sve je proglašeno greškom, što je notorna laž.


11.

Jedina prava istina je da je skrivanjem i lažima o 73 kilograma kokaina pronađenih kod Reljića koji jesu njegovi, spasavana Dodikova pozicija.


EU, njihovi predstavnici u BiH su prevršili sve mjere - Spasili su velikog narkodilera kokainom Reljića kako bi spasili Dodika. 


12.

EU, ma koliko pokvarena i podla bila spram zemalja izvan te organizacije, ipak unutar Unije poštuje zakone što potvrđuje i istraga protiv Usrule fon der Lejen, predsjednice Evropske komisije.

13.

Ključna činjenica koja ruši sve laži i napore da se prikrije da je droga Reljićeva kako bi se spasao Dodik jeste da ne postoji zemlja u svijetu u kojoj nije uhapšen, čak ni priveden, vlasnik robe u kojoj su narkotici stigli, vlasnik kamiona koji su ih dovezli, vlasnik firme koja je naručila robu (šećer i kokain u njemu u ovom slučaju), vlasnik skladišta u kojem je kokain pronađen, a sve to je Reljić!!!


Naglašavam da su kamioni natovareni u jednoj od luka u Holandiji, prošli su sve zemlje EU, bez usputnih zadržavanja, i stigli do magacina firme “Fructa trade”, čiji je vlasnik Dušan Reljić, tajkun blizak Miloradu Dodiku i Zoranu Tegeltiji.


I šećer koji je naručio Reljić, kao i kokain u njemu, stigli su iz Kolumbija.


14.

Sada da podsjetim na pronalazak 73 kilograma kokaina i navedem da postoje vrlo ozbiljne informacije da droga nije uopšte pronađena u Doboju, već u selu Polje kod Dervente, gdje se nalazi uprava i proizvodni kapaciteti firme “Fructa trade” i “Kort”, obje u vlasništvu Reljića.


Duško Reljić, vlasnik firme “Fructa trade” još uvijek, do sada, nije priveden zbog 73 kilograma kokaina koja su pronađena u skladištu njegove firme u Doboju ili Polju.



Ovaj podatak je nevjerovatan, jer činjenice kažu - Reljićev je bio šećer u kojem je stigao kokain iz Kolumbije; Njegovi su bili vozači, kao i kamioni; Njegovo je skladište.


15.

Šta bi još trebalo da se desi da bi tajkun Milorada Dodika i Zorana Tegeltije bio priveden i odgovorio na pitanja u vezi sa 73 kilograma kokaina; Na primjer, s kim ih je nabavio, jer toliku količinu (prodajna vrijedost naveliko je cca 5 miliona KM) niko sam ne kupuje.



16.

Bilo je i informacija i da je kokain bio “u tranzitu”. Međutim, moji izvori tvrde da je milione vrijedna količina narkotika stigla na pravu adresu - u Reljićevo skladište. I da je kokain njegov i još nekoliko NN lica koji su u tom poslu.


Već sam objavio da u Doboju godinama djeluje velika narko grupa koja se bavi prodajom velikih količina kokaina.


Odatle je trebala biti prodana u zemljama EU.


17.

Ako se pažljivo sagledaju stvari, pitanje je koja je razlika između Reljića i Petra Dukića, u čijim objektima je pronađeno prošle godine preko 300 kilograma marihuane?! Ne postoji, a Dukić je donedavno bio u pritvoru, dok je Reljić i dalje na slobodi.


Petar Dukić

18.

Treba naglasiti da kokain nije otkriven na Skaj aplikaciji, već da je shema nabavke kokaina koja je otkrivena dešifrovanjem Skaj aplikacije, primijenjena i u ovom slučaju.


Uz to, 73 kilograma kokaina bili su 14 dana u skladištu Reljića, tako da nikako nije realno da on nije znao za to. Ne naručuju radnici robu, već Reljić.


Moji izvori dalje kažu da je na ulasku u BiH kontrolisana samo dokumentacija, ali ne i tovar.

Kokain je ušao u BiH u dva kamiona 02.08. ove godine, a droga je otkrivena 16.08. ove godine u skadištu “Fructa trade”.


19.

Kada pogledate promet te firme za prošlu godinu, jasno je da tu nisu čista posla, jer iznosi 206,6 miliona KM. 


Reljić je u rodbinskim odnosima sa braćom Galić, vlasnicima firme “Galens” iz Novog Sada.  


Takođe, zajedno sa njima i narkofirmom “Pavgord” je većinski vlasnik i “Naše banke”.



Dosta toga je čudnog u cijelom “slučaju”, ali je, svakako, najčudnije što Reljić nije priveden.


20.

Bitno je naglasiti još jednu činjenicu - u Doboju je dugo vremena bio “sakriven” Goran Pantović, Kavčanin iz Crne Gore. Pantović je prije toga bio “sakriven” u Banjaluci, a, prema mojim informacijama, štitio ga je NarkoGeneral Siniša Kostrešević.



Pantović je prilično dugo boravio u Doboju i to u hotelu “Park”, tako da je sasvim realno da je učestvovao u osnivanju Kavačkog gnijezda u tom Gradu. 


21.

Nakon što je napustio Doboj, Pantović je likvidirao Zorana Ašanina 25.04.2021. godine u Mojkovcu.



I Pantović i Ašanin su bili pripadnici Kavačkog klana i usko sarađivali sa njegovim vrhom u Crnoj Gori. (nastaviće se)