понедељак, 21. новембар 2022.

Kuvar kokaina iz Džungle: Mr.Si nije nikakav Don svih Donova; Vozio je audi A4, star četrnaest godina i nema nikakva bogatstva; Zašto MUP RS i Tužilaštvo lažu o njemu?!



Piše: Slobodan Vasković


Uputio sam javno pitanja Milanku Kajganiću, Glavnom tužiocu BiH i njegovom štićeniku Siniši Kostreševiću, NarkoGeneralu i direktoru Policije, o tome šta su pronašli od imovine Dona svih Donova Milivoja Todorovića, zvanog na Skaju Mr.Si.


Nisu odgovorili, što je i logično, jer su od imovine pronašli Audi A4 iz 2008. godine i, u najboljem slučaju, par hiljada evra kod Mr.Si-ja.


Nije se Mr.Si. “krio”, pa vozio prastari A4, već, jednostavno, nije riječ o Donu svih Donova, niti osobi koja je isporučila stotine tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Audi A4 iz 2008. vrijedi oko 4.500 evra i to u odličnom stanju.


Mr.Si. je kuvar kokaina, to mu je osnovni posao, kuvao je za Škaljarski klan, pa je logično da je poznavao sve iz vrha tog Klana, jer su pitali dokle im je stiglo “kuvanje robe”; Za njih je kuvao u džunglama Brazila, Kolumbije, a kuvao je i za NarkoGrupu Bojana Cvijetića, čak je imao kuvarske poslove i za Željka Radovanovića Kreču, Kavčanina.


To je prava istina o Mr.Si-ju, a nikakve stotine tona kokaina, njihove isporuke, posebno ne da je Don svih Donova.


Svi ti “epiteti” koje su mu dodijelili iz Tužilaštva BiH i MUP RS najobičnija su laž i služili su za promovisanje pojedinaca iz tih agencija, a riječ je o notornim neistinama.


Mr.Si je kuvar kokaina i “go je k’o pištolj” što je odlično poznato i Kajganiću i Kostreševiću.


Njegovo hapšenje u Frankfurtu nije bila nikakva spektakularna akcija, na kojoj je rađeno mjesecima, već splet okolnosti, pošto je lažni Don svih Donova tražio pasoš u konzulatu BiH. Sama ta činjenica ukazuje o kakvoj osobi je riječ i da nije u stanju doći ni do pasoša zemlje iz koje dolazi (BiH), a kamoli do pasoša drugih zemalja.


Priča oko Mr.Si-ja najobičnija je manipulacija i laž i ukazuje da su policijski funkcioneri potput NarkoKostreševića, kao i Tužioci, duboko zagazili u najteže manipulacije.


Čine to, većina njih, da bi spasili sebe - prije svega Kostrešević, a oni koji mu pomažu u tome su njegovi saučesnici.


Pitnje je i kakva je nedjela Mr.Si počinio na terittoriji BiH; Izvjesno ih je počinio na teritoriji nekih Južnoameričkih zemalja, može se dodati i i dio zemalja EU, ali javnost nije informisana za koja djela se Todorović tereti da ih je počinio na teritoriji BiH? 

Ovaj tekst je uvod u seriju koju ću napisati o manipulacijama sa Skaj aplikacijom - Oni kojima je data da po njoj rade i riješe BiH od zaista krupnih i velikih NarkoDilera umjesto tih poslova hapse one koji nisu dio njihovih narkotimova. Veliki je broj takvih slučajeva.


Posebno pitanje je u koliko, čak i takvih, slučajeva su pronađeni dokazi, jer dešifrovani Skaj jeste vrhunska obavještajna informacija, ali nije i dokaz sam po sebi, niti se može koristiti kao dokaz. 


Pitanje za Kajganića: Zašto nisu uhapšeni Kostrešević, Nešić, Makedonac, Zvornička Trojka, Mića Danilović i brojni drugi…


Ko ih je obavijestio prije nego su krenule akcije hapšenja, a to se posebno odnosi na Miću?


Ne moraš ogovoriti, ja ću! (nastaviće se)