петак, 4. новембар 2022.

Raspakivanje Šmrkovog Ganga: Hadžibajrići i Karišik dio Klana; Najznačajniji Šmrkovi saradnici i dalje su na slobodi; Rade prljavi posao dilanja i pranja narkonovca

Ibrahim Hadžibajrić (desno)


Piše: Slobodan Vasković


1.

Admir Arnautović Šmrk, narkodiler sa značkom OSA BiH, imao je i još uvijek ima najjaču naroorganizaciju na području Kantona Sarajevo. Šmrik i značajan broj njegovih saradnika je u pritvoru, ali ih je mnogo veći broj, i to jakih igrača, ostao na slobodi gdje i dalje radi prljave narkoposlove.


2.

U Šmrkovu narkoorganizaciju involvirani su brojni političari, privrednici, direktori značajnih agencija, kao što je OSA, na čijem čelu je Osman Mehmedagić Osmica, te Diana Kajmaković, donedavno ugniježdena u vrhu Tužilaštva BiH.

3.

Načelnik Opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, takođe je, pripadnik Šmrkove narkoorganizacije koji mu je pomogao oko pranja ogromnih količina narkonovca,


4.

I Ibrahimov sin Seid Hadžibajrić je dio Šmrkove razgranate narkomreže. Mlađi Hadžibajrić posjedovao je i Skaj aplikaciju.





6.

Osim parkinga kod Vijećnice, što donosi ogroman novac, ali i služi za pranje narkonovca, koji je stariji Hadžibajrić "prodao" Šmrku, odmah pored njega dao je i prostor za mjenjačnicu, koja može da se koristi na razne načine, sa akcentom na nelegalne.


6.

Niko na tom mjestu ne bi mogao da dobije mjenjačnicu, tvrde moji izvori, ali je dobio Šmrkov perač novca Elmedin Karišik, vlasnik firme “Plaza group).

Karišik

7.

Ta firma je pretresena već jednom tokom hapšenja Šmrka. 


8.

Karišik je blizak prijatelj Ibrahima i Seida Hadzibajrića i on jenjihova direktna veza sa Šmrkom.  


9.

Preko Karišikove firme oprane su ogromne količine narkonovca, u samu firmu je upumpana ogromna cifra od narkotika, a izgrađeno je, na području opštine Stari Grad, niz objekata.


10.

Od Hadžibajrića su sa lakoćom dobijali dozvole za gradnju na placevima u najekskluzivnijem dijelu Sarajeva, što Stari Grad svakako jeste.


11.

Hadžibajrić je, za svoje usluge, nagrađen atraktivnim stanom u jednom od tih novih objekata, odnosno vila napravljenih narko parama.



Riječ je o objektima u ulici Čadordžina 90, gdje je Hadžibajrić dobio stan.



To je nagrada za vjernost Šmrku. (nastaviće se)