понедељак, 25. март 2013.

Režimski mediji brane Stankovića dok Stanković demantuje sam sebe

Piše: Slobodan Vasković

Hrvatska policija je juče (24. marta) u poslijepodnevnim časovima na ulazu u Staru Gradišku oduzela 450 hiljada evra od banjalučkog tajkuna Slobodana Stankovića, koje je namjeravao da iznese iz zemlje. Nakon što je ova vijest objavljena na BN TV, mom blogu, a potom i u drugim elektronskim i internet medijima (koji nisu pod kontrolom Milorada Dodika), bilo je za očekivati da režimski mediji u RS listom stanu u Stankovićevu odbranu, tvrdnjama da je “sve legalno”, te da je opet riječ o “hajci na Integral inženjering”. Ništa začuđujuće kada je u pitanju ta nekreativna bulumenta satrula u kanalizaciji vlastite nedosljednosti, bolesnih manipulacija i sluganstva onima koji su beskrupulozno opljačkali RS i, kao što to vidimo, otete pare iznose u koferima iz ovog entiteta.

Ali da zlo po Stankovića i njegove medijske pajace bude veće pobrinuo se sam Stanković koji je danas prvo (u telefonskoj izjavi za BN TV) demantovao da mu je juče u Hrvatskoj oduzet novac, tvrdeći da uopšte nije 24.03. boravio u toj državi. Nakon što je uvidio da je vrag odnio šalu, te da je vijest o njegovom nezakonitom iznošenju novca iz zemlje objavljena, on se oko 18.30. minuta iznenada (u izjavi za SRNU) sjetio da juče jeste bio u Hrvatskoj i da su mu oduzete pare. Prenosimo obje njegove izjave u cijelosti, pa sami zaključite kako djeluju režimski mediji i koliko Stanković govori istinu kada tvrdi da je sve činio po zakonu.

Stanković za BN TV (25.03.): Juče nisam uopšte bio u Hrvatskoj i nisu mi oduzete nikakve pare

Novinar: Da li vas je juče zaustavila policija u Staroj Gradišci, da li vam je odzet novac i otkud taj novac?
Stanković: Ne znam za tu informaciju.

Novinar: Nije  vam to poznato?
Stanković: Nije.

Novinar: Znači vi to demantujete?
Stanković:  Da.

Novinar: Da li ste juče  uopšte bili u Hrvatskoj?
Stanković: Ja sam u Beogradu.

Novinar: Znači vi ste sada u Beogradu?
Stanković: Da.

Novinar: Juče niste bili u Hrvatskoj?
Stanković: Upravo sam na jednom sastanku.

Novinar: I juče niste bili u Hrvatskoj?
Stanković: Ne (kraj razgovora)

Stanković za SRNU (25.03.): Juče sam bio u Hrvatskoj i oduzete su mi pare

RS - Stanković HAJKA NA "INTEGRAL INŽENJERING" BANJALUKA, 25. MARTA /SRNA/

- Vlasnik preduzeća "Integral inženjering" Slobodan Stanković izjavio je danas Srni da pojedini mediji plasiranjem netačne informacije da mu je na Graničnom prelazu Stara Gradiška, pri ulasku u Hrvatsku, oduzeto navodno sumnjivih 450.000 evra, nastavljaju hajku protiv ovog preduzeća u pokušaju da ga sruše. "Mediji i novinari čija je osnovna tema poslovanje `Integral inženjeringa`, nastavili su i danas sa plasiranjem netačnih informacija i hajku protiv ove firme, koja zapošljava više hiljada radnika i uspješno posluje u jugoistočnoj Evropi, u pokušaju da je sruše", rekao je Stanković.

On ističe da je lažna informacija da mu je juče na Graničnom prelazu Stara Gradiška, pri ulasku u Hrvatsku, oduzeto navodno sumnjivih 450.000 evra.

"Istina je da sam kao pravno lice u Banjaluci podigao zakonito zarađenu dividendu u namjeri da je uložim u širenje posla u Srbiji. Potvrdu o podignutom novcu, prema zakonu, treba da priložim samo u Srbiji. Međutim, policija na prelazu u Hrvatskoj odlučila je da provede provjeru porijekla novca nakon čega će mi, kako zakon nalaže, novac i vratiti", rekao je Stanković. (kraj)