четвртак, 3. октобар 2024.

Skandal: Grad Banjaluka platio lažno istraživanje firmi “Nina media” koje je Stanivuković objavio 02.10.o.g.

Piše: Slobodan Vasković


Grad Banjaluka platio je lažno istraživanje raspoloženja javnog mnjenja firmi “Nina media” koje je Stanivuković, plitak do beskonačnosti, pompezno objavio 02.10.o.g., najavljujući tim jeftinim blefom svoju “pobjedu”.


O čemu se radi: Grad Banjaluka potpisao je ugovor sa firmom “Nina media” 11.06.o.g. za “Praćenje aktivnosti rada Odjeljenja za komunalne poslove u elektronskim medijima”.


Vrijednost ugovora je 6.000 KM, plus PDV.


Naravno da taj novac nije otišao ni za kakvo praćenje aktivnosti rada Odjeljenja za komunalne usluge, već za brzopotezno “hranjenje” posrnule sujete nesposobnog i nedogovornog dripca koji je u Banjaluci napravio haos, a njen budžet stavio u svoju funkciju i još nekolicine odabranih poltorna kojima je jedini cilj otimačina. 


Ovaj direktni sporazum je maska, jer usluge gotovo da ne postoje po predmetu ovog ugovora. Posebno zbog toga što je ušao u cijepanje javnih nabavki, da bi zaključio najnetransparentniji ugovor.


Bitno je naglasiti da je "Nina media" pratila "aktivnosti rada Odjeljenja za komunalne usluge u elektronskim medijima" svega devet dana, jer u Ugovoru piše da traje do 20.06.2024.



Tako je Grad, odnosno građani čiji je novac u budžetu Banjaluke, platio lažno istraživanje koje je samo napisano, bez bilo kakve sprovedene ankete.



Po tom osnovu nije ni “skupo”, ali je činjenica da je u pitanju gradski novac, kao što je činjenica da “Nina media” ima niz ugovora sa drugim Gradskim i Republičkim institucijama i preduzećima, a ono što je zaista karakteristično je da gotovo svi iznose cca 6.000 KM.


Ne “beru” mnogo, ali beru često. 


Nije samo “Nina media” plaćena iz gradskog budžeta za izbornu kampanju Stanivukovića, već još neke firme, ali o tome u nastavcima sage o nedoraslom, narciosidnom političkom patuljku. (nastaviće se)