субота, 5. октобар 2024.

Načelnica opštine Jezero dogovorila prodaju opštinskog zemljišta Arapima nakon izbora; Ukoliko realizuje svoj plan, domaće stanovništvo će kroz nekoliko godina postati manjinsko

Piše: Slobodan Vasković

 

Godinama pišem o kriminalnim radnjama Crvene Sekte, koja je uništila gotovo sve što se moglo uništiti u Republici Srpskoj. Brojne su metode kojima ta mafijaška organizacija pljačka građane.

 

Vjerovali ili ne, unutar Crvene Sekte postoje individue koje su gore čak i od samog Dodika. Jedna od njih je Snežana Ružičić, aktuelna načelnica opštine Jezero. Radi se o maloj opštini, sa oko 800 stanovnika.

 

Ružičićka je do sada bila poznata po dvije stvari. Prva se tiče brojnih operativnih zahvata, na koje je po vlastitom priznanju potrošila oko 50.000 KM. Dok stanovnici siromašne opštine Jezero sklapaju kraj sa krajem, njihova načelnica svakog mjeseca obilazi plastične hirurge.

 

Sneki, kako je od milja zove njen šef Milorad Dodik, ostaće poznata i po svojoj izjavi da bi ona i drugi članovi SNSD-a za Dodikom pošli i u HDZ. Ovdje treba reći da se ne radi o šali, nego da je Sneki rekla upravo ono što i misli.



Ipak, operativni zahvati Sneki i ideje o prelasku u HDZ nisu toliko opasne kao njena ideja da opštinsku zemlju proda arapskim investitorima; Više izvora iz Vlade Republike Srpske mi je potvrdilo da je Ružičićka dogovorila da odmah nakon lokalnih izbora krene u prodaju opštinskog zemljišta kupcima iz jedne arapske države.

 

Arapi imaju plan da na području opštine Jezero grade na stotine kuća i vikendica. Moji izvori tvrde da se ne radi o objektima koji će biti namijenjeni sa povremene dolaske, nego da će značajan dio njih biti stalno nastanjen arapskim stanovništvom.

 

To bi sasvim izvjesno moglo značiti da će u narednim godinama sadašnje stanovništvo opštine Jezero postati manjina u svojoj opštini.