петак, 4. октобар 2024.

Nakon Branka Dokića, osnivača PDP-a, i Milko Grmuša, jedan od najznačajnijih funkcionera te stranke, podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnicu Banjaluke

Piše: S.V.


Nakon što je Branko Dodić, osnivač PDP-a podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnika Banjaluke, učinio je to i Milko Grmuša, još jedan istaknuti član PDP-a 


Grmuša je donedavno bio potpredsjednik PDP-a, ali je ostavku podnio “zbog raspuštanja demokratski izabranih organa i funkcionera PDP-a u Novom Gradu”. Da podsjetim, Branislav Boenović, Draško Stanivuković i Milanko Mihajlica tada su raspustili Opštinski odbor PDP-a u novom Gradu, kako bi spriječili kandidaturu predsjednika tog odbora Aleksandra Jankovića za načelnika opštine.


Sada je Grmuša javno podržao kandidaturu Jelene Trivić za gradonačelnicu Banjaluke. 


Post Milka Grmuše


Prije četiri godine Jelena Trivić me javno podržala za vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore. Nastupili smo tad na platformi važnosti poštovanja zakona, struke i elementarne pristojnosti i reda u institucijama sistema u Gradu Banja Luka.


Sve te vrijednosti zastupam i danas. Iako se sa gospođom Trivić nisam uvijek slagao u nekim političkim stavovima, međusobno ljudsko poštovanje je ostala konstanta u našim odnosima. Smatrao sam i smatram i danas da je riječ o obrazovanoj, poštenoj i kvalitetnoj osobi koja ima iskrenu želju da Banju Luku i Republiku Srpsku učini boljim mjestom za život ljudi.


Koliko god i ona i mnogi drugi možda to nekad meni zamjerali, ostajem pri svom bazičnom višegodišnjem stavu da je ovoj zemlji očajnički potrebno više državnika, a manje političara. Objektivni problemi naroda i države traže dijalog i kompromis oko različitih političkih stavova, a beskompromisnost u vezi poštovanja zakona i stvaranja nezavisnih i pravnih institucija koje će procesuirati sve nepravilnosti svih, bez izuzetaka. 


Uvjeren sam da će gospođa Trivić nakon pobjede u Banjoj Luci uspjeti da položi i taj svoj najteži dosadašnji ispit i da će znati kako da ujedini grad oko ovih ključnih principa. Kao teški radoholik, kao žena koja je sve u životu stekla svojim radom, kao dijete iz poštene radničke kuće, znam da će Jelena umjeti da ostane na zemlji, odvoji žito od kukolja koji voli da podilazi vlastima i moćnicima i donijeti mnoge dobre stvari u naš grad i zemlju.

Zato pozivam sve svoje prijatelje i ljude koji poštuju moje mišljenje da na ovim izborima glasaju za nju i da joj pomognu u ostvarivanju tih ciljeva, baš kao što ih pozivam kao i prije da i mene i nju i svakog drugog ko eventualno iznevjeri obećano kazni nakon izbora.