недеља, 28. август 2022.

“Sakupljač Kostiju” i opasnosti koje nosi za Kostreševića, Savkovića, Nešića; Lukač&ZetLubura&Regodić; Odgovori na pitanja Savkoviću i ponešto o stanu koji mu je u Novom Sadu kupio Nešić, jedan od najbližih saradnika narkodilera Šinikovića i Matkovića, nemilosrdnog ubice i velikog NarkoBosa



Piše: Slobodan Vasković


1.

Još 13.08.2022. postavio sam tri vrlo laka pitanja za Milosava Savkovića, načelnika Sektora za integritet i zakonitost u radu MUP RS.


Pitanja su glasila:

-Koliko je fabranje blatobrana na BMW-u?

-Da li je skupo održavanje Opel Insignie?


Savković, visoki funkcioner zločinačkog MUP RS i vrlo visoko pozicionira u Kavačkom klanu u RS, nije odgovorio, pa ću morati ja.



2.

Uopšte nije bitno koliko košta farbanje blatobrana na BMW-u i održavanje “Opel insignije”, jer Savković za to nije platio ništa.


Bitno je kome nije platio? Svom prijatelju i narkosaradniku Petru Dukiću, zvanom Master koji je mjesecima bio u pritvoru zbog 300 kilograma marihuane nađene na njegovom posjedu, te zbog šverca oružja, krađe automobila i brojnih drugih nezakonitih i teških kriminalnih radnji.


3.

Savković je sa Dukićem, koji je krao i automobile, pa ih isječene prodavao, a radio je i gore stvari sa vozilima, bio intimus. Dukić se predao Tužilaštvu BiH prošle godine nakon akcije “Transporter” u kojoj je uhapšen Bojan Cvijetić, veliki narkodiler. U Cvijetićevoj grupi su još retard Dragan Mektić, poznat po rečenici sa Skaja “oči gladne ministre” (tražio da se kupi šest kilograma kokaina, iako je na prodaju bilo samo pet) i Osman Mehmedagić Osmica, koji pokušava sada žrtvovati nasilnog narkodilera Admira Arnautovića Šmrka kako bi spasao sebe.



4.

Uzalud Osmica pokušava - pala je Skajtetka Diana Kajmaković koja je, preko Šmrka, prodavala informacije iz raspakovanih kriptovanih aplikacija narkogrupama, pa čak inspirisala bombaške napade, o čemu sam detaljno pisao, a pašće i Šmrk i Osmica. Naravno i Mektić. 



5.

Da se vratimo Kavčaninu Savkoviću koji trenutno gori na ognju od straha. 


Bilo je i pitanje kome nije vratio 5.000 KM? Pa svom klasiću Draženu Šinikoviću sa kojim je bio gotovo pa svakodnevno na vezi.


6.

Sada Šiniković “trenutno nije dostupan”, jer je u pritvoru, a sasvim je realno da mu se uskoro pridruži i Savković, kao i Narko”General” Siniša Kostrešević.


Šiniković je i kod Kostreševića i kod Savkovića “nogom otvarao vrata”.


7.

Inače, Kostrešević i Savković se od marta ne razdvajaju, a tada su Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova, smjestili u kantu za smeće. 



8.

Šiniković je pao zbog trostrukog ubice i velikog narkobosa Milana Matkovića, sa kojim je bio u odličnim poslovnim kokainskim odnosima.


Međutim, sa Savkovićem i Kavčanima je bio u još boljim. Za početak ću navesti samo jednog njihovog zajedničkog kurira - Nikolu Aleksića, kojeg je Ministroid Srebrenka Golić uposlila u Ministarstvu za građevinarstvo, ekologiju i dilerske kurire.


9.

Tek će se pokazati kakve su veze između Savkovića i Matkovića i koliko vrijedi stan u Novom Sadu, koji je dobio Savković od Matkovićevog narkosaradnika Nenada Nešića?!


Savković koji je zaradio milione, o čemu sam objavio detaljan tekst, takva je gnjida da posuđuje novac koji ne vraća.


10.

Ranije sam pisao i da je Savković reketaš - iznudio je od jednog banjalučkog privatnika 100.000 KM, a Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova ga nije ni pipnuo.



Tek kada je uništio akciju “Fiskalna kasa”, Lukač ga je poslao da bude šef njegovom bivšem zetu Nedeljku Luburi, poznatom prevozniku narkodilera u službenom automobilu MUP RS.


Nije bila samo jedna tura, a ova koja je zadokumentovana teško tereti i Lukača i Kostreševića. 


11.

Lubura je poznat i po tome što je učestvovao u likvidaciji Nebojše Čubrilovića, narkodilera iz Slovenije, ubijenog 01.10.2015. godine.


Lukač će ustvrditi kako ništa ne zna ni o ovom Luburinom krvavom zahvatu, iako je Čubrilović ubijen u kući njegovog kuma Đorđa Regodića zvanog Đola koji, takođe, čeka svoj red.


12.

Regodić je prodao sat koji su skinuli sa ruke ubijenog Čubrilovića. Tip baš ima stomak.


13.

Ima Lubure u još zlodjela za koja Lukač “ne zna”, a njihova uloga će baš dobiti na značaju kada padne narkodiler i perač narko novca Nenad Nešić, koji je imao brojne poslove i sa Šinikovićem i sa Matkovićem.


14.

Sa Matkovićem ima i nekretnine, kao i skupocjeno zemljište u Novom Sadu, a Nešić je sada u totalnoj panici i ponovo se pokušava približiti opoziciji što mu neće poći za rukom.



Goranu Osnovcu Selaku bi najpametnije bilo da mu ne pomaže u tome, ali ako baš mora, ne bi trebalo iznenaditi da potone zajedno sa Nešićem.


15.

Treba naglasiti da je hapšenje Šinikovića težak udarac ne samo za Kostreševića, Savkovića i Nešića, već i za Crvenu Sektu, jer je pomenuti bivši policajac bio glavni sakupljač glasova (silom) za Sektaše, a kupljao je i kosti onih koji su ostali bez života zbog njihove surove vladavine u kojoj je sve podređeno trgovini narkotcima tonama ka zapadnoj Evropi i pljački svih resursa Republike Srpske. (nastaviće se)