недеља, 21. август 2022.

Aco Makedonac, dvostruki ubica u pokušaju, pere novac za kartel “Tito i Dino”, jedan od najvećih NarkoGangova na svijetu; Mirza Gačanin mu je veza

dvostruki ubica u pokušaju Aco Makedonac

Piše: Slobodan Vasković


1.

Mirza Gačanin, narkodiler koji živi u Holandiji, ujedno je i jedna od ključnih tačaka preko koje idu ogromne količine prljavog narkonovca.


2.

Ono što je interesantno je da Mirza Gačanin radi sa brojnim kartelima, kao i njegov izvrstan prijatelj Osman Mehmedagić Osmica, sa kojim ima izvanrednu međusobnu saradnju.


3.

Gačanin se, nakon raspakivanja Skaj aplikacije, vidi kao dio narkoubilačke grupe Milivoja Lovrenovića Čaruge, profesionalnog ubice.



4.

Prema shemi Čarugine grupe, Gačanin je direktno naslonjen na Aleksandra Nikolića, vellikog narkodilera iz Istočnog Sarajeva, koji je nedavno pušten iz pritvora.


5.

Za narkodilera Nikolića je interesantno da nije ni riječ progovorio tokom boravka u pritvoru. 


Važno je naglasiti da je Nikolić blisko sarađivao i sa narkogrupom Bojana Cvijetića i Dragana Mektića.


Narkodiler Mektić i Čaruga, profesionalni ubica

6.

Nikolić je, kako sam ranije objavio, od Mirze Gačanina, prema zapisima sa Skajaplikacije, kupovao kokain koji je prodavao na teritoriji BiH i drugih zemalja, a Gačaninu je prodavao oružje, koje je ilegalno prebacivano u Holandiju.


Nikolić

7.

Međutim, Nikolić je sitna riba prema “kitovima” sa kojima pliva Mirza Gačanin; To se prije svega odnosi na Kartel “Tito i Dino” koji vodi njegov rođak Edin Gačanin.


8.

Gačaninov zadatak je da pere novac za ovaj kartel, a među onima koji to čine za njega je i Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, narkohulja iz Istočnog Sarajeva, koji i prodaje narkotike.


Jednostavnije rečeno, Aco Makedonac pere narko pare za kartel “Tito i Dino”; Isti posao je radio za Veljka Belivuka i njegovu mesarsku zločinačku narkogrupu. 


9.

Aco Makedonac, dvostruki ubica u pokušaju, koji je na platnom spisku imao Dianu Kajmaković, smijenjenu šeficu Tima za rad na Skaj i Anom aplikaciji, potom Vaidina Šahinpašića Šaju, Glavnog inspektora SIPA i, uvijek prisutnog, Osmana Mehmedagića Osmicu, pogrešno je pomislio da se spasio i da će se izvući od hapšenja. Posebno mu u tome neće pomoći Milorad Dodik i Siniša Kostrešević koji, takođe, stoje iza njega.


10.

Samo da naglasim da ću uskoro objaviti i njegove saradnike u prljavim poslovima sa Kartelom “Tito i Dino”, Mirzom Gačaninom, kao i od koga nabavlja kokain za dalju distribuciju. (nastaviće se)