понедељак, 21. октобар 2019.

Šest mjeseci nakon smrtonosne “sačekuše”: MUP RS i Posebno odjeljenje tužilaštva nisu napravili nikakve iskorake u istrazi ubistva Krunića, Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića

Slaviša Krunić, ubijen 22.04.2019.
piše: Slobodan Vasković

MUP RS i Posebno odjeljenje Republičkog tužilaštva nisu napravili nikakve iskorake u istrazi ubistva Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i teškom ranjavanju Gorana Ilića, tvrde moji izvori iz tih takozvanih institucija.

Prema njihovim riječima, MUP RS i Posebno odjeljenje nisu utvrdili još uvijek ni ko je pucao 22.04.2019. godine, prilikom sačekuše, kada su likvidirani Krunić i Pavlović u Glamočanima, nadomak Banjaluke ( oko 22 časa i 30 minuta).

Krunić, banjalučki privrednik, ubijen je u klasičnoj sačekuši nadomak svoje kuće.


Prilikom napada na Krunića pogođen je i Željko Kovačević, koji je osumnjičen kao jedan od ubica. On je tada pogođen u butnu arteriju i iskrvario je tridesetak metara od mjesta atentata.

Moji izvori navode da istražioci uopšte ne znaju ko je sa Kovačevićem pucao u vozilo u kojem su se nalazili Krunić, Pavlović i Ilić.


U pritvoru se nalaze Emilio Baldo, Rodoljub Gajić i Benedi Đukanović.
Emilio Baldo
Gajić (uhapšen 11.05. ove godine) je, kako je sam priznao, prodavao informacije Kovačeviću o kretanju Krunića i njegove pratnje, kao i naoružanju koje koriste. gajić je bio zaposlen u Krunićevoj firmi "Sektor sekjuriti", a obezbjeđivao je njegovu porodicu.

Rodoljub Gajić
Baldo je uhapšen odmah nakon likvidacije Krunića, u svojoj kući u Laktašima, dok je Đukanović mjesecima bio u bjekstvu, da bi se sam predao sarajevskoj policiji 12.06.2019. godine, nakon čega je izručen MUP-u RS.

Još uvijek nije otkriveno gdje se Đukanović krio gotovo dva puna mjeseca, kao što nije otkriveno ni gdje je nestao njegov automobil Golf 7, kojim se kobne noći odvezao iz Banjaluke.

Benedi Đukanović
Poznato je da su ga saobraćajni policajci presreli u selu Lug, kod Dervente, (23.04.) oko 02 časa ujutro, ali su ga pustili, jer, kako je tada navedeno iz MUP RS, “još uvijek nije bio osumnjičen”!

Zvuči zapanjujuće, ali ti policajci, prema mojim izvorima, još uvijek nisu saslušani.

“Takođe nisu vještačeni ni telefoni ubijenog Krunića, iako je Tužilaštvo insistiralo na tome, kako bi se utvrdilo da li su mu stizale prijetnje. Iako je izdata Naredba za vještačenje, a potom i urgencija da se ono izvrši, nadležni u MUP-u su se oglušili o njih, pravdajući se obimnošću materijala”, tvrde moji sagovornici.


Sama činjenica da pola godine nakon likvidacije Krunića nisu vještačeni njegovi telefoni je poražavajuća po MUP RS; Uz to, posebno je zabrinjavajuće to što, očito, izbjegavaju da ih vještače. Kada se tome doda potvrđen podatak iz nekoliko izvora da ni ta takozvana institucija, ali ni Posebno tužilaštvo ne raspolažu nikakvim naznakama o tome ko je naručio ubistvo potpuno je jasno da je istraga traljava, prespora, kao i da je vode osobe nesposobne za tako složen zahvat. (nastaviće se)