среда, 23. октобар 2019.

DNS i SNSD bez dogovora; Slijede nove epizode dogovaranja




Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je nakon sastanka sa SNSD-om da su danas razriješeni mnogi problemi koji su stajali između ove dvije stranke.

Mnogo stvari smo jednu drugima danas rekli. Govorili smo o tome kako da unaprijedimo život u RS, kako da unaprijedimo parlamentarni život u RS. Iz toga je proizašlo mnogo zaključaka. Sve što smo danas dogovarali biće sistematizovano, a sljedeće sedmice biće sastanak u novom sastavu sa novim zaključcima”, kazao je Pavić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je da su SNSD, DNS i SP iznijeli sve politike u jačanju RS. On je dodao da koaliciona saradnja sa DNS-om nije upitna.
Treba da raščistimo neke stvari. Postoje neki problemi vezani za niže nivoe. 17 funkcija pripada DNS-u i sve je poznato kako će se riješiti. Predmet razgovora za nekoliko dana će biti i ostali nivoi na kojima treba da se uradi sve u skladu sa dogovorom”, istakao je Dodik. 

On je dodao da nema produbljivanja problema. Dodik kaže da su danas jedni drugima iznosili sve ono što je trebalo da se iznese.

Reagovaćemo na sve što može da ugrozi saradnju. Saradnja na nivou RS i BiH nije upitna, ali na lokalu ćemo morati više da radimo. Spremni smo da pravimo zajednički program za lokalne izbore. Ovo nije urušavanje pozicije RS. Ostaju problemi koje rješavamo”, kazao je Dodik. (D.G.)