уторак, 25. април 2017.

Hitna vijest: Završeni pregovori o "Alumini" - firma ide u stečaj?!

piše: Slobodan Vasković

Premijerka Željka Cvijanović podržava ulazak "Alumine"  u proces stečaja, jer u predstečajnom postupku nema blokada računa.

Takav stav Cvijanovićeva je iznijela na sastanku u Vladi RS, kojem su, osim nje, prisustvovali  Zoran Tegeltija, ministar finansija, ministar privrede Petar Đokić, Milorad Motika, šef UO "Alumine", stečajni upravnik firme "Birač" Lazo Đurđević, Zoran Stevanović, načelnik Zvornika i Gordan Pavlović, vlasnik "Pavgorda".

"Kada su Motika i Đurđević došli na sastanak, zatekli su Tegeltiju i Đokića kako sjede sa Stevanovićem i Pavlovićem. Tegeltija je rekao da će sutra biti odblokiran račun i da je to on dogovorio sa Pavlovićem", tvde moji izvori, zaprepašteni da Pavlović uopšte sjedi u zgradi Vlade RS.

Na to je Motika reagovao ističući da je UO "Alumine" donio odluku da nema pregovora sa "Pavgordom", na šta mu je Tegeltija uzvratio: "Vlada preuzima pregovore sa Pavgordom, bićeš odblokiran".

Moj izvor još navodi da Motika neće da popusti, da će UO "Alumine", 26.04., odbiti pregovore sa "Pavgordom", jer, kako je naveo, poslije presude Suda u Bijeljini, koja je bila u korist "Birča", "nemaju o čemu da razgovaraju".

Moj izvor navodi i da je premijerka Željka Cvijanović izričito protiv pregovora i da insistira na stečaju.

Sastanku je prisustvovao i Radovan Višković, šef Kluba poslanika SNSD-a, a održan je u kabinetu premijerke.

Bitka za "Aluminu" ulazi u vrlo dramatičnu fazu.