петак, 2. фебруар 2024.

Nešić širi toksičnu mrežu u institucijama BiH

Piše: Slobodan Vasković


Nenad Nešić, narkodiler, perač narkonovca i ministar bezbjednosti, gradi svoju infrastrukturu u institucijama BiH.


Najgore u svemu je što mu se izlazi u susret, iako je opštepoznato da se protiv Nešića vodi nekoliko istraga zbog trgovine narkoticima.


Tako je Nešić prije par mjeseci svog rođaka Miroslva Nešića postavio za šefa Interpola, Sarajevo. Za sada samo kao vršioca dužnosti, ali bi uskoro to postavljenje moglo biti riješeno na neodređeno. 


Iako je samo odsjek u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela (DKPT), Interpol raspolaže bazama podataka, podacima o međunarodnim istragama, potjernicama… 


Tako Nešić, peko svog rođaka trenutno ima neometan pristup svim tim bazama i podacima. Naravno, nije Nešić to mogao sam uraditi, već je svog rođaka postavio uz pomoć partnera u vlasti, koji su istovremeno riješili neka imenovanja svojih ljudi.





Bilo im je to važnije od zaštite države, pa se može očekivati da se u skoroj budućnosti važni dokumenti ponovo nađu u posjedu neke od narkoorganizacija, kao što je to bilo u vrijeme dok je na čelu OSA bio Osman Mehmedagić Osmica, a dokumenti su nađeni kod Bojana Cvijetića, protiv kojeg je podignuta optužnica.


Nešić je Marka Kubatliju, svog najvjernijeg vojnika, progurao na poziciju v. d. direktora Agencije za unapređenje stranih investicija BiH. Na to mjesto Savjet ministara BiH ga je imenovao 12.11.2023. godine.





Kubatlija ne zna ništa o tome kako unaprijediti strane investicije, ali je zato njegov odličan prijatelj Ajlin Ahmić, koji se itekako razumije u “strane investicije". Posebno narko investicije.


Kubatlija i Ahmić

Na fotografiji vidimo Kubatliju i Ahmića koji je uhapšen zajedno sa Elvisom Keljmendijem, sarajevskim narkobosom.


Ahmić, koji je na Skaju imao kodno ime “Avatar”, uhapšen je 12.07.2022. godine.



Otkud on sa Kubatlijom, Nešićevim vojnikom? Ukoliko biste pitali Nešića ne bi odgovorio da je Ahmić “bezazlen”!