недеља, 4. фебруар 2024.

Haos u PDP-u: Sve veći broj funkcionera PDP-a traži isključenje Draška Stanivukovića iz te stranke

Piše: Slobodan Vasković 

 

Drašku Stanivukoviću, simbioznom gradonačelniku Banjaluke, ovih dana ne cvjetaju ruže. Posljednjih mjesec dana bezuspješno pokušava da izlobira izglasavanje nezakonitog rebalansa budžeta u Skupštini Grada Banjaluka. Iako uživa podršku Milorada Dodika, do sada nije uspio da sakupi 16 odbornika koji bi bili spremni da završe u zatvoru zbog Stanivukovića i Dodika.

 

Kao što se i moglo očekivati, Stanivukovićeva simbioza sa Dodikom nije naišla na odobravanje kako članstva PDP-a, tako i kod funkcionera te stranke. Zapravo, moglo bi se reći da od vodećih funkcionera te stranke Stanivukovića podržava još samo Branislav Borenović.

 

Borenović je itekako svjestan da će Stanivuković za sobom u propast povući i cijeli PDP. Međutim, Borenovića ne interesuje previše ta stranka, jer je zahvaljujući Stanivukoviću sebe finansijski obezbijedio.

 

Pred lokalne izbore 2020. godine unutar PDP-a se vodila polemika da li kandidat te stranke za gradonačelnika Banjaluke treba da bude Jelena Trivić ili Draško Stanivuković. Borenović je na kraju odlučio da prednost da Stanivukoviću, a kao „mali“ podsticaj za to on je od Stanivukovića dobio 200.000 KM. Borenović je dobijeni novac iskoristio za kupovinu stana na ime člana uže porodice, a kupoprodajni ugovor je zaključen kod notara Jelene Bulatović iz Banjaluke.



Guranje PDP-a u provaliju, u režiji dvojca Borenović/Stanivuković, pokušava da spriječi nekolicina funkcionera te stranke. Više izvora iz PDP-a mi je potvrdilo da su u tome najglasniji Igor Crnadak, Milko Grmuša i Mladen Ivanić.

 

Pomenuti trojac je u tolikoj mjeri ogorčen na Stanivukovića da su od Borenovića tražili da Stanivukovića isključi iz stranke. Takvom zahtjevu Borenović se usprotivio. To i ne treba da čudi, jer će on od Stanivukovića novu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke ponovo masno naplatiti.