субота, 3. фебруар 2024.

“C blok” Siniše Golijanina, direktora KPZ Foča

Piše: Slobodan Vasković


Vrijeme je da pprivedem kraju prvi dio dosjea o Siniši Golijaninu, direktoru KPZ Foča, jednom od vodećih kriminalaca  tom gradu.


Golijanin je odgovvoran za smrt dva lica, ali je oba puta izbjegao zatvorsku kaznu. Posebno se to odnosi na smrt Dalibora Pljevaljčića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 22.09.2023. godine.


Saobraćajnu nesreću izazvao je Golijanin, vozeći potpuno pijan, a Pljevaljčić je bio njegov saputnik. Sve sam objavio u tekstovima - “Fočanski Trojac Zla: Kako je zataškana odgovornost Golijanina, direktora KPZ Foča, da ne bi odgovarao za smrt Dalibora Pljevaljčića” i “Siniša Golijanin, direktor KPZ Foča - Karijera nečovjeka”.



Odgovornost Glijanina je zataškana lažiranjem dešavanja oko slijetanja njegovog terenca sa puta, a sve je vodio Velibor Kostović, načelnik PU Foča.


U jednom od tekstova sam naveo da Golijanin posjeduje ogrromnu kuću u Foči.


Izgrađena je u vrijeme kada i C blok KPZ Foča na čijem je čelu.



Odakle je išao materijal za kuću (i ne samo materijal), jasno je i po tome što i Golijaninova vila i C blok imaju potpuno istu fasadu.



Golijaninova fasada je spala; Nečovjek se obogatio na tuđoj nesreći,a pored kuće u Foči posjeduje i dva stana u Trebinju, kao i stan u Novom Sadu.


Vlasnik je još niza nekretnina, kao i atraktivnog zemljišta na obali Tare, jer se bavi i turizmom.


U sljedećm nastavku, donosim detalje o Zoranu Mandiću, nekadašnjem visokom funkcioneru MUP RS, koji je stvorio i Golijanina i Kostovića i pretvorio Foču u opasan grad na kraju Svijeta.