четвртак, 11. август 2022.

Tužilaštvo BiH uhapsilo Nedeljka Luburu, visokog funkcionera MUP RS zbog skrivanja Škaljaraca


Lubura - sadašnji izgled
piše: Slobodan Vasković

Po nalogu Tužilašta BiH uhapšen je Nedeljko Lubura, visoki funkcioner MUP RS.

Lubura-raniji izgled
Lubura je uhapšen zbog pomoći u skrivanju pripadnika Škaljarskog klana. 

Prema mojim informacijama, Lubura je skrivao jednog ubicu Škaljarskog klana za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica.

Nedavno sma pisao o Nedeljku Luburi, nivše, zetu dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova i njegovom povezanošću sa likvidacijom Nebojše Čubrilovića, narkodilera iz Slovenije.

Sunovrat MUP RS: Regodićeva uloga u likvidaciji zaštićenog svjedoka Nebojše Čubrilovića; Beogradsko Podzemlje: Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića (27.05.2022.)


Piše: Slobodan Vasković


1.

U prvom dijelu teksta “Pad MUP-a RS - Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka pravosudnih organa u Sloveniji; Čubrilovića su ubicama prodali visoki funkcioneri MUP RS” pojasnio sam detaljno kako su visoki funkcioneri policije Nedeljko Lubura i Viktor Latinović zaštićenog svjedoka protiv NarkoGrupe Milanka Sredića, koja je operisala u Sloveniji, izručili ubicama.



2.

Institucije Slovenije zatražile su od MUP RS da čuvaju Čubrilovića koji je slobodu kupio svjedočenjem protiv Sredića i ostalih pripadnika grupe, ali je ta saradnja završila fatalno po svjedoka-saradnika.


3.

Čubrilović je, u vrijeme kada je likvidiran, imao dvojno državljanstvo - Slovenije i BiH, a da postane državljanin BiH pomogao mu je Nedeljko Čubrilović, tada visoki funkcioner DNS-a, sada predsjednik DEMOS-a i predsjednik Narodne skupštine RS.


Nedeljko i Nebojša Čubrilović su u krvnom srodstvu.


4.

Čubrilović je likvidiran u vili Đurađa Regodića, zvanog Đola, u Gundulićevoj ulici u Banjaluci koji mu je “izdao stan”.


5.

Regodić je cijeli život u kriminalnim vodama - obogatio se švercom automobila nakon rata, da bi dogurao do visoke prostitucije i trgovine kokainom.


6.

Regodić je suvlasnik hotela “Talija” u Banjaluci (i još nekoliko manjih hotela), a način na koji je došao do skupocjenog zemljišta u centru Banjaluke gdje je izgradio hotel, detaljno sam opisao u tekstu “Kum” (23.05.2018.).


7.

Regodićev kum je Dragan Lukač, aktuelni Ministar unutrašnjih poslova RS, a Nedeljko Lubura koji je prodao zaštićenog svjedoka Nebojšu Čubrilovića bio je tada ministrov zet.


8.

Saučesnik u likvidaciji Čubrilovića je, bez sumnje, i Siniša Janković, šef pratnje MUP RS, koji je obezbjeđivao Regodićevu vilu u kojoj je živio Čubrilović.


Čubrilović i Regodić su se poznavali odranije, jer su se bavili istim poslom - trgovinom kokainom.


Naravno da Regodiću nisu bile potrebne pare pa je bio prisiljen izdavati stan Čubriloviću, već je na taj način svjedok-saradnik bio pod punom kontrolom, ne samo policije već i krim miljea u kojem Regodić veoma uspješno “pliva” u samom vrhu već decenijama.


9.

Pomenuti Janković nije dozvolio da, nakon likvidacije Čubrilovića (oko 23 časa, 01.10.2015.), bilo ko uđe u njegov stan, kako bi etaljno bio “počišćen”.


“Čišćenje” je izvršio Regodić, detaljna asanacija, kako bi se prikrio svaki trag, a, prema provjerenim podacima, odnešeno je novca i kokaina u vrijednosti od cca 500.000 evra. Kakvi su to prokletnici, Regodić, Lubura, Latinović i Janković, svjedoči i podatak da su ubijenom Čubriloviću ukrali i skupocjeni ručni sat.


Sat i kokain je uzeo Regodić,a novac Lubura, Latinović i Janković.


Regodić je kasnije prodao Čubrilovićev sat. Poznato je to u kriminalnim krugovima, kao i kome ga je prodao.


Regodić je, zajedno sa Čubrilovićem, dok je bio živ, “radio” kokain.


10.

Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka, jeste početak potpunog Pada MUP RS, ključna tačka u kojoj je ta institucija nepovratno postaka zločinačka organizcacija. Vrhunac je Kavački Klan u RS, te pripadnost vrhu Ganga navodnog direktora Policije Siniše Kostreševića, kao i drugih najviših funkcionera Milosava Savkovića, Dragana Jevđenića (sada direktor KPZ “Banjaluka”), Mladena Marića, načelnika Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala, pomenutih Lubure i Latinovića i brojnih drugih koje sam naveo u nizu ranije objavljenih tekstova.


11.

Još da dodam da je Milan Vujičić Vujke, kriminalac iz Gradiške, ubijen deset dana nakon Čubrilovića.


Njega je likvidirao Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica, intimus Kostreševića.



Čaruga je, uslovno rečeno, u bjekstvu, jer ga niko ne traži, a prije par dana zapalio je vikendicu Bojana Škorića, načelnika PU Gradiška i poslovni objekat Zorana Polića, inspektora koji je prije nekoliko mjeseci penzionisan. (nastaviće se)


Dodatak/Beogradsko pozemlje bruji da Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića

Beogradskim podzemljem se, kao plamen, širi vijest da Saša Milaković nije jedini naručilac likvidacije Slaviše Krunića, ubijenog svirepo 22.04.2019. godine.


Kao inspiratora likvidacije oni navode i Igora Dodika, jednog od Kumova Kavačkog Klana u RS, kojeg opisuju kao bahatog, nasilnog, nedovoljno pametnog, ali i nedovoljno snažnog u Podzemlju da bi pomislio da ima toliku moć da može sebi dozvoliti jedan takav akt.


Igor Dodik je bio u vezi sa Tamarom Krunić prije i nakon likvidacije njenog muža Slaviše, a o tome indirektno svjedoči i poruka koju je poslao posredniku na dan sahrane Krunića (25.04.2019.) da je proslijedi Tamari. (nastaviće se)