недеља, 7. август 2022.

Radovana Kovačevića, portparola Crvene Sekte, supruga po treći put ove godine izbacila iz stana; Rašo Papučar sve češće spava u prostorijama Crvene Sekte


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Politička stranka SNSD, poznatija kao Crvena Sekta, predstavlja svojevrsno odlagalište odpada koji se javlja u ljudskom obliku. U tom moru kriminalaca, konvertita i poltrona, izdvaja se jedna specifična njuška, poznata kao Radovan Kovačević.

 

2.

Crvena Sekta nije jedina politička stranka kojoj se Kovačević zakleo na vjernost. Javnost je već upoznata sa tim da je on bio ostrašćeni član SDP-a. U to vrijeme taj mladi socijaldemokrata je Republiku Srpsku nazivao „Republika Šumska“.


3.

Malo je poznato da je Kovačević, prije dolaska u SNSD, bio član Napredne Srpske, stranke na čijem čelu se nalazio Adam Šukalo. Šukalovi najbliži saradnici, pored Kovačevića, bili su Milko Grmuša i Aleksandar Čavić. Obzirom o kakvim bilmezima se radi, ne treba da čudi što su upropastili vrlo perspektivnu naprednjačku priču u Republici Srpskoj.

 

4.

Kovačević je trenutno savjetnik Milorada Dodika i portparol Crvene Sekte. Zato i ne treba da iznenađuje što su javne objave Crvene Sekte sve besmislenije i komičnije.

 


5.

U posljednje vrijeme je primjetno da se Kovačević dosta čudno ponaša. On u javni etar pušta izjave koje izazivaju podmijeh čak i kod Sektaša. Dovoljno je samo podsjetiti na njegovu izjavu da je most u Gradišci vitalni interes Republike Srpske, jer sa njim Republika Srpska dobija direktnu relaciju do Beograda.

 

6.

U rangu sa tom izjavom je i njegova izjava: „Na žalost, izgleda da je u našem društvu sramota raditi“ : U vrijeme kada se ni čistačica ne može zaposliti bez članske karte Crvene Sekte, Kovačević se još podsmijava mladim ljudima koji bježe iz Republike Srpske.



7.

Raspitao sam se kod mojih izvora iz Crvene Sekte šta je uzrok pomenutih nebuloza. Oni su mi potvrdili da je nedavno supruga izbacila iz stana Kovačevića, po treći put ove godine. 


8.

Pored toga, rekli su mi da Kovačevića već duže vrijeme u stranci zovu Rašo Papučar i da je taj nadimak smislio Srđan Mazalica.

 

9.

Ovdje treba reći da je treće izbacivanje iz stana za Rašu Papučara prošlo relativno bezbolno, jer su mu samo zalupljena izlazna vrata pred nosom. On je znatno gore prošao prilikom drugog izbacivanja iz stana, koje se desilo prije nekoliko mjeseci. Tada je njegova supruga ne samo izbacila Rašu Papučara iz stana, nego je dodatno, kroz prozor, izbacila njegove stvari.

 

10.

Moram priznati da Rašo Papučar nije imao sreće, jer je jedan od njegovih komšija snimio taj događaj mobilnim telefonom. Čim pribavim taj snimak, a pribaviću, odmah ću ga i objaviti, jer javnost treba da zna o kakvom gmizavcu se radi. (nastaviće se)