субота, 20. август 2022.

Nastavlja se raspad narko stranke DNS; U tu stranku neće da se učlani čak ni narko sluga Dragan Mektić; Radislav Jovičić sve bliže donošenju odluke o odustajanju od kandidature za predsjednika Republike Srpske

Preplašeni narko miševi

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Moram priznati da je proteklih dana bilo interesantno gledati Nenada Nešića kako sa osmijehom na licu najavljuje dolazak Dragana Mektića u narko stranku DNS. Nešić je očigledno namjeravao da time dokaže da trenutno na Planeti postoji bar jedan idiot koji želi da se učlani u tu narko stranku.

 

Moram priznati da me je razočaralo to što Narko Mektić nije prešao u DNS. Time bi on i Nešić uštedili gorivo službenicima SIPE-e, jer bi ih oni mogli uhapsiti na istom mjestu, u prostorijama DNS-a.


Očigledno je da Narko Nešić srlja iz greške u grešku, dok istovremeno njegova kombi stranka klizi ka rejtingu od 1 %. O tome šta misli o Nešićevom „pojačanju“, u vidu Narko Mektića, izjasnio se Dragan Radić, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Prnjavor. Radić je ujedno kandidat te stranke na listi za Narodnu skupštinu Republike Srpske. On je svom šefu Nešiću poručio da su njegovi potezi čisti promašaji, te se zapitao da li Nešić namjerno uništava stranku.

 


Vrata u DNS-u su već neko vrijeme širom otvorena, s tim da se saobraćaj odvija samo u jednom smjeru. Nešića napuštaju ne samo pojedinci nego i čitavi odbori. Najteži udarac Nešić je pretrpio odlaskom Miloša Stanišića iz Bijeljine. Trenutno se najmanje tri opštinska odbora te stranke spremaju na napuštanje stranke.



Interesantno je da se Radislav Jovičić već desetak dana ne pojavljuje na stranačkim skupovima niti dolazi u stranku. On je navodno ogorčen dešavanjima unutar DNS-a. Jedan od izvora iz te stranke mi je potvrdio Jovičić razmišlja da se povuče iz trke za predsjednika Republike Srpske. (nastaviće se)