петак, 19. август 2022.

Pajac Opasnih Namjera Nastavlja Sa Uništavanjem Sopstvenog Naroda


Piše: Slobodan Vasković


1.

Poslije dvadeset dana preglasnog ćutanja Kleptokratskog NarkoRežima o kriminalnoj prodaji potraživanja koja Republika Srpska ima u stečaju Birača, Milorad Dodik je javno priznao da lično stoji iza ove transakcije u kojoj je provizorno isturena narko firma “Pavgord” iz Foče i njen vlasnik Gordan Pavlović Goci. 


2.

Dodik je rekao da u privatizovanoj Fabrici glinice "Birač" Vlada Republike Srpske ima 13 odsto udjela u vlasništvu, te istakao da je laž da je taj udio prodat.

- Ono što je urađeno jeste da smo potraživanja, koja mi imamo iz stečajnog postupka, sto odsto namirili. To je jedinstven slučaj. Umjesto da se to pohvaljuje, ovdje se nešto napada i govori. To ne prejudicira vlasništvo, vlasništvo je već određeno. Ako stečajni upravnik izniveliše to preduzeće, preduzeće se vraća prethodnim vlasnicima, ono što ostane od preduzeća. Niko nije prejudicirao vlasništvo niti potraživanja mogu da odrede karakter vlasništva - rekao je Dodik.


3.

Detaljno ću pojasniti stepen idiotluka Dodikove izjave.

 

Dodik očigledno misli da je netransparentna kriminalna prodaja potraživanja institucija RS prema Biraču ispravna odluka koju treba pohvaliti; Naravno da je u to ubijeđen, jer on lično stoji iza svega; Upravo će njemu, ako uspije u zločinačkom pohodu, pripasti trećina vrijednosti fabrike, oko 180 miliona KM. 


Ispravno je, što to ne reći, za monstruma Dodika i to što je njegov favorit za otimanje “Birača” i “Alumine” Pavlović, koji posljednjih godina isključivo radi kokain, iako ponekad sa sestrićima, igre radi, odradi po par stotina kilograma marihuane. U zatvor idu vozači.


4.

Dodik je, na sebi svojstven način, “oporezovao” nekoliko svojih tajkuna, kojima je naložio da “Pavgordu” pozajme 43 miliona KM za kupovinu potraživanja u Biraču, jer narkofirma nema te pare; Nalazi se pred stečajem usljed prezaduženosti.


Dodik svoje pare ne daje, već isključivo radi sa tuđim novcem. Najviše su “oderani” Duško Reljić (poznat po tome što u skladištima ima po 73 kilograma kokaina), Mladen Milanović Kaja, Braća Galić i Nebojša Petrić. Naravno, uz ponudu narko klana, nenaplativu garanciju je dala Nova banka. 


5.

Dodik u svojoj idiotskoj izjavi navodi da prodaja potraživanja ne prejudicira vlasništvo nad Biračem, pa se postavlja pitanje za “iskrenog” Dodika: Zašto je Pavgord kupio potraživanje prema Biraču, odnosno da li je Pavlović, narko diler, toliki dobrotvor da hoće da pomogne budžetu RS, da plati 43 miliona KM, a da u budućnosti naplati isto toliko novca? 


Naravno da nije. Istina je da su Dodik, Pavlović i NarkoKum Zoran Stevanović kupili ovo potraživanje kako bi ovladali Biračem i to na sljedeći način: Ako im pođe za rukom da uđu u firmu, priznaće nepostojeća potraživanja Ukio banke od 155 miliona KM; Nakon toga slijedi preuzimanje kompletnog FG Birač/Alumine.

 

6.

Vrhunac Kretenizma njegove lažive, podle izjave je što pominje nekih 13% vlasništva Republike Srpske u Biraču?!


Vjerovatno misli na akcije PREF ad Banja Luka od 9,12% i akcije Fonda za restituciju RS ad Banja Luka od 4.5% u FG Birač, a nema pojma da su prava iz tih akcija suspendovana otvaranjem stečaja u Biraču i to prije 10 godina!


Nije dobro nikako kada Dodiku Zora Vidović daje savjete nakon pete flaše lozovače. 


7.

Budući da Dodik daje važnost ovim akcijama, isključivo sa namjerom obmane javnosti i prikrivanja svojih zlodjela, potrudio sam se da izračunam trenutnu vrijednost tih akcija, koje se na berzi procjenjuju na 0,0009 KM po akciji. 


Znači, za neupotrebljive akcije PREF može da dobije 60 hiljada KM, a Fond za restituciju 30 hiljada KM. 


Dodik je NAGLASIO da Republika Srpska u Biraču ima svoje akcije, li je zaboravio da kaže da su bez prava glasa i u vrijednosti od svega 90 hiljada KM! 


Nema šta, prava je Bitanga!

8.

Ubjediljivo najveći kretenizam njegove izjave ogleda se u dijelu gdje Dodik kaže da “očekuje da se preduzeće vrati prethodnim vlasnicima…”!

 

Lažno Senilni Dodik je navodno zaboravio da je bjelosvjetski hohštapler Vladimir Romanov bio vlasnik FG Birač!


Vladimir Romanov i njegova firma UBIG su i dalje akcionari Birača, čije su akcije suspendovane zbog stečaja. Očito je da Dodik najavljuje vraćanje Birača i Alumina Litvanskim Banditima. 


9.

Ako se pažljivo iščita Dodikova idiotska izjava, NarkoPavgord je, bez ikakve dodatne zarade, pozajmio u budžet Republike Srpske 43 miliona KM, da bi po izlasku Birača iz stečaja, fabrika opet pripala Litvancima?! 


10.

Ova izjava je ključni dokaz tužilaštvima da Milorad Dodik stoji iza otimanja Alumine i Birača. Brzo će doći 2. oktobar, nakon čega ćeš odgovarati za ovaj i brojne druge zločine nad narodom. (Nastaviće se)