среда, 17. август 2022.

Kratko podsjećanje na „investitore“ projekta Turistički centar „Klekovača“


Piše: Slobodan Vasković

 

Davne 2012. godine Milorad Dodik, šef Crvene Sekte, pompezno je najavio projekat izgradnje Turističkog centra „Klekovača“, na području opštine Petrovac. 


Da izgleda uvjerljivije, Dodik je tada ugostio navodne investitore i najavio ulaganje u vrijednosti od 676 miliona KM.Od tog projekta, kao i svakog drugog koji je najavio Dodik, na kraju nije bilo ništa. Željka Cvijanović, u stilu francuske sobarice, pokušala je svojevremeno da odgovori na pitanje gdje je „zapelo“ sa tim projektom.Na njenu i Dodikovu žalost, načelnik opštine Petrovac (Drinić) je bio nešto rječitiji, pa je jednostavno potvrdio da je cijeli projekat farsa.

 


Očigledno je da Dodiku ponestaje kreativnosti, jer već godinama nije u stanju da smisli ništa pametnije od ski-centra. Tako on u svakoj izbornoj godini izvuče iz šešira po jedan projekat izgradnje ski-centra.

 

Ove godine je izbor pao na planinu Manjača. Radi se, naravno, samo o još jednom blefu starog prevaranta. Čak i mala djeca znaju da zbog malog broja snježnih dana Manjača uopšte ne ispunjava uslove da izgradnju ski-centra.

 

O ovoj temi toliko. Pametnom dosta.