понедељак, 15. август 2022.

Rat unutar Crvene Sekte bukti; Po naređenju Milorada Dodika informatičari zaposleni u režimskoj firmi „Prointer“ hakovali profile Igora Radojičića na društvenim mrežama; Željka Cvijanović naredila režimskim medijima da u potpunosti ignorišu Vladu Crtu Đajića

 

Piše: Slobodan Vasković


1. 

Već sam pisao o tome da je Igor Radojičić prije nekog vremena započeo sa aktivnostima oko preuzimanja SNSD-a. Radojičić je dobro upućen u sva dešavanja unutar te stranke, a informacije mu svakodnevno dostavljaju njemu odani funkcioneri, poput Srđana Amidžića.

 

2.

Radojičić je upoznat i sa rezultatima nekoliko posljednjih istraživanja javnog mnjenja, a svi oni govore da Jelena Trivić ima nenadoknadivu prednost u odnosu na Dodika u trci za predsjednika Republike Srpske.

 

3.

Upravo su ta istraživanja glavni razlog zašto se Radojičić ranije nego što je planirao uključio u borbu za „presto“. On želi da prije proglašenja rezultata izbora ima formiran tim koji će preuzeti vođenje stranke, jer se očekuje da će Dodik sa porodicom napustiti Republiku Srpsku dan nakon izbora. 

Radojičić time želi da izbjegne mogućnost da nakon odlaska Dodika neka druga struja unutar stranke, poput one Zorana Tegeltije, preuzme vođenje stranke u prelaznom periodu.

 

4.

Radojičić planira da nakon preuzimanja stranke konsoliduje istu, te da se na lokalnim izborima 2024. godine ponovo kandiduje za gradonačelnika Banjaluke. Ponovno preuzimanje vlasti u Banjaluci bi predstavljalo dobar osnov za ponovno osvajanje vlasti na opštim izborima 2026. godine.

 

5.

Ovdje treba reći da je prije nekoliko mjeseci Nenad Nešić, vlasnik kombi stranke DNS, pokušao da ubijedi Radojičića da postane član DNS-a. Radojičić je taj prijedlog odmah odbio, jer je već tada imao rezultate istraživanja koji su pokazivali da će Dodik sigrno pretrpiti poraz od Trivićeve.


6. 

Dodik je odranije upoznat sa pomenutim aktivnostima Radojičića, zbog čega on na listu za Narodnu skupštinu Republike Srpske nije stavio niti jednog kandidata koji je odan Radojičiću. Pored toga, Dodik i na druge načine pokušava da neutrališe Radojičićev uticaj.

 

7.

Upravo su po Dodikovom nalogu informatičari zaposleni u firmi „Prointer“ hakovali Radojičićeve profile na društvenim mrežama. Radojičić je o tome jabnost obavijestio preko svog Twitter profila.

 


8.

Nakon hakovanja Radojičićevih profila jedan od režimskih tabloida je, između redova, poručio Radojičiću da treba da se nastaviti baviti uzgajanjem paradajza, aludirajući time da je Dodik upoznat sa njegovim aktivnostima u vezi preuzimanja stranke.

 

9.

Sukob Dodik - Radojičić nije jedini koji razara Crvenu Sektu iznutra. Ništa manje burno nije ni u odnosima Željka Cvijanović - Vlado Crta Đajić. Upravo je Cvijanovićeva nakon sektaškog derneka u Čelincu tražila od Dodika da u potpunosti ukloni Crtu iz kampanje.

 

10.

Dodik je taj zahtjev odbio, ali je Cvijanovićeva iskoristila svoj uticaj unutar stranke da na drugi način umanji štetu koju svakodnevno Crvenoj Sekti nanosi teško stimulisani Crta. Ona je naložila medijima bliskim Crvenoj Sekti da u potpunosti ignorišu aktivnosti koje Crta sprovodi po terenu. To je razlog zašto režimski mediji u posljednje vrijeme uopšte ne prenose Crtine izjave. (nastaviće se)