четвртак, 18. август 2022.

Kolumbijski šećer sa 73 kilograma kolumbijskog kokaina u BiH stigao 02. avgusta, a Lukač tvrdi da su kamioni istovareni tek 16. avgusta i da su tek tada radnici "primijetili" robu "koja nije naručena"?!


Piše: Slobodan Vasković


Kamioni sa 73 kilograma kokaina, sakrivenog u šećeru, ušli su u BiH iz Hrvatske 02.08. ove godine, potvrđeno mi jre iz izvora u vrhu MUP RS.


Kamioni su natovareni u jednoj od luka u Holandiji, prošli su sve zemlje EU i stigli do magacina firme “Fructa trade”, čiji je vlasnik Dušan Reljić, tajkun blizak Miloradu Dodiku i Zoranu Tegeltiji.


Prema informacijama iz nekoliko izvora, o ogromnoj količini kokaina u skladištu firme “Fructa trade”, Europol je obavijestio MUP RS, nakon čega je cijeli slučaj preuzelo Tužilaštvo BiH.


Kokain nije zaplijenjen juče, kako se tvrdi, već preksinoć, 16.08. ove godine.



Veoma je interesantna izjava Dragana Lukača koji ne pominje da je Europol obavijestio MUP RS o kokainu, već tvrdi da su to učinili radnici koji su istovarali šećer.


“Riječ je o većoj količini kokaina koja je dopremljena na teritoriju Srpske, koja se našla u skladištu firme. Radnici su prilikom istovara primijetili da se nalazi i roba koju nisu naručili i obavijestili su policiju, koja je reagovala”, rekao je Lukač.



Njegova izjava je krajnje kontroverzna, jer se iz nje može zaključiti da su kamioni bili neistovareni dvije sedmice - od 02.08., kada su doveženi u skladište “Fructa trade”, pa sve do 16.08. ove godine, kada su konačno “istovareni”, kako to tvrdi Lukač.


To što on tvrdi zaista je nerealno i liči na pokušaj prikrivanja, odnosno odbrane Reljića kako bi se žrtvovali neki sitniji igrači.



Istraga će pokazati šta je zaista na djelu, ali gotovo je pa nemoguće povjerovati u ono što tvrdi Lukač.


Treba znati da je Reljić suvlasnik, zajedno sa narkofirmom “Pavgord”, “Naše Banke” u kojoj imaju upravljački paket.



Reljić je, takođe, pomogao da “Pavgord” skupi cca 43 miliona KM za nezakonit i kriminalan otkup potraživanja insticuija RS od FG “Birač” kako bi se dokopao firme “Alumima”.



Lukač malo šta, zvanično, zna, ali nezvanično bi i on i Kavački NarkoGeneral Siniša Kostrešević, direktor Policije odlično znaju da na području Doboja djeluje izuzetno jaka NarkoGrupa koja je zaradila desetine miliona evra baveći se prodajom kokaina, ali im nije bio interes da je otkriju. Očito im je veliki problem što je 73 kilograma otkriveno u skladištu čiji je vlasnik Reljić, jedan od najjačih tajkuna Sekte. (nastaviće se)