уторак, 23. август 2022.

Uhapšeni opasni narkodileri Šiniković iz Trebinja, Stijepić iz Brčkog, Džeger iz Foče i Miroslav Čalija, policajac iz Mostara

Dražen Šiniković
 piše: Slobodan Vasković

Tužilaštvo BiH uhpsilo je Dražena Šinikovića, šefa kavačkog odjela u Trebinju, potom Vasilija Stijepića iz Brčkog, takođe Kavčanin, kao i Mirka Blagojevića, zvanog Džeger, jednog od nasilne Braće Džeger iz Foče.

Svi oni označeni su kao saradnici velikog Narko bosa Milana Matkovića i osumnjičeni za trgovinu narkoticima i dugi niz najtežih krivičnih djela. 

O Šinikoviću sam često pisao u proteklim mjesecima i bilo je očekivano da on bude davno uhapšen. Šiniković je vrlo bitna karika Kavačkog klana u RS, a štitio ga je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

O tome sam detaljno izvijestio, kao i o činjenici da je Šiniković bio u odličnim odnosima sa Sinišom Kostreševićem, Narko"Generalom" Kavčana u RS, a u još boljim odnosima sa Milosavom Savkovićem, šefom Sektora za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS koji je, kao i Kostrešević, imao Skaj aplikaciju.

Vasilije Stijepić iz Brčkog bio je veza za Kavčane u Bijeljini i pripada grupi Zlatana Ćuka, narkodilera iz Bijeljine koji je, zajedno sa Desimirom Babićem, jedan od glavnih dostavljača kokaina za Kavački klan u RS. 


On je bio veza i prema Tomi Petroviću sa Pala, koji je u tom dijelu RS bio glavni za distribuciju narkotika. Petrović je kum Miće Danilovića, velikog paljanskog NarkoBosa za kojeg novac pere Nenad Nešić, narkodiler i, takođe, Matkovićev saradnik.

Petrović i Danilović

Pisao sam i o Mitru Blagojeviću Džegeru ili Klantonu, kako ga još zovu u Foči. On i njegova braća, Stojan i Veljko, veoma su opasni, a bliski su načelniku PU Foča Velimiru Kostoviću.

Prikazao sam i ponovo reemitujem video klip na kojem se vidi kako Braća Džeger zvjerski premlaćuju u po bijela dana. (nastaviće se)