четвртак, 18. август 2022.

Kokain u Doboj, svih 73 kilograma, stigao kamionima firme "Fructa trade", čiji je vlasnik Dušan Reljić, tajkun Milorada Dodika i Zorana Tegeltije

piše: Slobodan Vasković


Svih 73 kilograma kokaina u Doboj je stiglo u kamionima firme “Fructa trade” (iz Dervente).


Kokain je stigao u dva kamiona, prema mojim izvorima.



Vlasnik firme “Fructa trade” je Dušan Reljić, tajkun Milorada Dodika i Zorana Tegeltije.



Šećer u kojem je stigao kokain utovaren je u Holandiji i direktno iz luke je stigao u Doboj. Mogao ga je naručiti samo neko iz "Fructa trade"; Nije nikako realno da Reljić nije znao za to, a istraga će sve pokazati.


Riječ je i o kolumbijskom šećeru, ali i o kolumbijskom kokainu čija je vrijednost pet miliona KM. 


Moji izvori dalje kažu da je na ulasku u BiH kontrolisana samo dokumentacija, ali ne i tovar.


“Europol” je javio MUP RS gdje se nalaze narkotici, a oni su ih zaplijenili po nalogu Tužilaštva BiH.



Nedavno sam objavio da je Reljić pomogao Gordanu Pavloviću Gociju i NarkoKumu Zoranu Stevanoviću da skupe novac za kriminalnu kupovinu firme "FG Birač"/"Alumina" koja je mimo svih pozitivnih zakonskih propisa prodata narkofirmi "Pavgord".


Takođe, Reljić je u bliskim porodičnim odnosima sa vlasnicima firme "Galens" iz Novog Sada, braćom Galić, od kojih mu je jedan zet.


Reljić i Tegeltija

Moje informacije dalje kažu da u Doboju već duže vrijeme egzistira grupa NarkoDilera koja uvozi velike količine narkotika, nakon čega ih distribuiše u zemlje EU, dok mali dio ostaje u BiH.


O Reljiću sam pisao u niz navrata proteklih godina, navodio da se preko njegovih firmi pere narkonovac, a njega je stvorio Zoran Tegeltija da bi kasnije ušao u prvi tajkunski Dodikov red. 


Reljić je preko "Fructa trade" vlasnik i lanca hipermarketa "Kort". (nastaviće se)