понедељак, 8. август 2022.

Perica i 40 Konkubina; U haremu Petra Đokića stanje redovno


Piše: Slobodan Vasković 

 

1.

Vremena se mijenjaju, svjestan sam toga. Međutim, da mi je neko rekao da će u mom životnom vijeku Petar Đokić isplivati u alfa mužjaka, rekao bih mu da je lud.

 

2.

U vrijeme mog djetinjstva bila je aktuelna priča „Alibaba i 40 Razbojnika“. Djeca koja imaju nesreću da djetinjstvo provode u Bosni i Hercegovini osuđeni su da slušaju neke druge priče, poput priče „Perica i 40 Konkubina“.

 

3.

Podrazumijeva se da Petar Đokić, poznat i kao Perica, nije nikakav alfa mužjak. Problem je u tome što su moralne vrijednosti u tolikoj mjeri poremećene da su čak i tipovi poput Perice iz društvenog mulja isplivali na površinu i odlučuju o sudbini naroda.


4. 

Perica je poznat kao vječiti ministar i još vječitiji lovac na Konkubine. U ovom tekstu ću se pozabaviti sa tri prvorangirane Konkubine, počev od trećerangirane.


5.

Konkubina broj 3 je Dragana Čavka. Ona je poznata široj javnosti kao pijevaljka koja ne pjeva. O tome sam već pisao. Pored toga, ona je poznata i po ulozi vječitog pomoćnika ministra. 



To „vječiti“ je važilo do 10.06.2022. godine, jer je ona tog dana odlukom Vlade smijenjena sa pozicije pomoćnika ministra u Ministarstvu trgovine i turizma.



6. 

Ona je uklonjena sa te pozicije na zahtjev Konkubine broj 1. Prije nego što napišem ko je Konkubina broj 1, pomenuću ukratko Konkubinu broj 2. Radi se o Zdenki Gojković, koja je godinama ljubomorno čuvala poziciju Konkubine broj 1. Na njenu nesreću, godine čine svoje, a Pericini prohtjevi nisu ništa manji.


7.

Nekada davno mladi komunista Perica je volio parolu „Proleteri svih zemalja, ujedinite se!“. Međutim, sa propašću komunizma, Perica se opredijelio za neke druge, modernije, parole. Zadnjih tridesetak godina njegova omiljena parola je „Konkubine svih zemalja, ujedinite se“.

 

8.

Polako stigosmo i do Konkubine broj 1. Radi se o Andrei Dorić, mladoj pionirki koja je dugo vremena iz prikrajka vrebala svoju šansu i na kraju ju je i dočekala.

 

Konkubina broj1
i čuvar plaže u zimskom periodu

9.

Za razliku od Konkubine broj 2 i Konkubine broj 3, ona zna s vremena na vrijeme biti neposlušna. Tako je ona jedno vrijeme bila van Pericinog harema. Ipak, uporni Perica je našao način da je vrati „kući“. Doduše, Perica je morao da da određena obećanja Konkubini broj 1, kako bi je vratio u svoj harem.


10.

Ovih dana smo svjedoci da je Perica ispunio sva svoja obećanja prema Konkubini broj 1. Na Pericin zahtjev, ona je 06.07.2022. godine imenovana na dobro plaćenu poziciju izvršnog direktora javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“.


11. 

Ubrzo nakon toga, 15.07.2022. godine, Konkubina broj 1 je imenovana na funkciju člana Upravnog odbora APIF-a. Da to nije dovoljno da se zadovolje megalomanski prohtjevi Konkubine broj 1, pokazalo se par dana nakon toga, kada je njena polusestra Nikolina Cvijić primljena na mjesto pripravnika u ministarstvu na čijem čelu se nalazi Perica.


 

12.

Na kraju, treba reći da je Perica bio blagonaklon prema Konkubini broj 1 i u periodu prije nego što je ona napustila njegov harem i na kratko se skrasila u haremu zvanom Socijalistička partija Srpske. Perica je u periodu prije njenog odlaska Konkubini broj 1 platio nekoliko operativnih zahvata.


13. 

Da li su se ta ulaganja isplatila, to treba pitati Pericu. Ipak, na posredan način se može zaključiti da jesu, jer je Konkubina broj 1 prije nekoliko godina dobila od Perice na poklon stan u Banjaluci, u naselju Nova Varoš. 


Konkubina broj 1 i raspojasani Perica

14.

Više stanara zgrade u kojoj se nalazi taj stan se žalilo da ih Perica uznemirava u kasnim noćnim satima. Moram priznati da razumijem jadne stanare, jer nije lako preživjeti susret sa Pericom u mračnom haustoru, posebno ako ste žena. (nastaviće se)