недеља, 7. август 2022.

Usitnjavanje Osmice; Nešića neće spasiti Pablo, a ni Ducce; Truli Danko Stanišić i njegove micaprijetnje; Imena pripadnika zločinačke organizacije koja otima “Aluminu”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA, veliki NarkoŠef, zaštitnik brojnih Narkoklanova i osoba odgovorna za brojne namještene procese, rapidno gubi “na kilaži”, jer se njegovo narkocarstvo polako, ali sigurno raspada.



Sabina Sarajlija

2.

Posljednja u nizu Osmicinih poslušnika je Sabina Sarajlija, Glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, kojoj slijedi krah kriminalne karijere, jer će se uskoro naći pred disciplinskom komisijom VSTS zbog brojnih teških prekršaja, među kojima su i „miješanje u postupanje sudije ili tužioca s namjerom opstruisanja ili potcjenjivanja njihovih aktivnosti“.


Jednostavnije rečeno, Sarajlija je opstruisala brojne istrage, a ono što je još mnogo gore od toga - mnogima koji su smetali Osmici i njegovim partnerima namještene su istrage i procesi, pa su brojni nevini stradali.


Osmica

3.

Sabina Sarajlija i značajan broj tužilaca Tužilaštva Kantona Sarajevo nisu radili po zakonu, već po naredbama Osmice.


Tužilaštvo Kantona Sarajevo bilo je jedno od najjačih kriminalnih uporišta Osmice preko kojeg je on obustavljao istrage protiv onih koji mu trebaju i namještao procese protiv onih koji su mu smetali.

4.

Nakon pada Diane Kajmaković, v.d. zamjenika Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, otkrivanja brojnih pripadnika OSA koji su radili za narkokartele, te, što je i najvažnije, otkrivanja Osmicinih veza sa brojnim narkoklanovima, njihov rad za njih - kroz pružanje zaštite i davanje informacija OSA, može se konstatovati da je Mehmedagić doživio teške udarce i da bi se uskoro i lično mogao naći iza rešetaka.


5.

U prilog tome ide i činjenica da je Osmica štitio i ubice poput Adela Kabaša, ali i grupe i osobe koje su u lancu organizovane prostitucije i podvođenja maloljetnica.


Drgan Mektić, narkodiler

6.

Objavio sam ranije njegove brojne veze sa Narkoklanovima iz Republike Srpske, posebno Kavčanima, ali i velikom narkogrupom Bojana Cvijetića, kojoj pripada i Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti BiH.


7.

Narednih dana objaviću sve o bliskim vezama Osmice i Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca kojeg sigurno neće spasiti njegov prijatelj Pablo, a još manje Ducce u kojeg polaže velike nade.


Hapšenje Milana Matkovića, jednog od najvećih narkobosova, ukazuje da ni Nešićevo zatvaranje nije daleko zbog brojnih narko poslova i pranja prljavih para koje je imao sa trostrukim ubicom, a koji je pripremao još četiri ubistva.


NarkoNešić

8.

Navedeni su krupne ribe, a za Osmicu se može konstatovati da je jedna od najkrupnijih. 


9.

Njegovi podređeni uputili su mi niz prijetnji koje me interesuju kao lanjski snijeg, a posljednji u nizu koji tvrdi da će se obračunati sa mnom je satruli narkodiler Danko Stanišić, intimus Vedrana Jarića, frustriranog DEBILA, korisnika teških opijata, saradnika u brojnim kriminalnim poslovima sa Nešićem i sitnog dostavljača nekih od službi iz Regiona.

Jarić, kokainski "obavještajac"

10.

Stanišić je toliko “hrabar” da prijetnje upućuje okolo, a ne direktno, što je pikazatelj da su mu steroidi pojeli potpuno ganglije, kao što je kokain pojeo Jariću svu sivu masu i izazvao senzacije koje ga vode direktno u zatvor. Posebno poslovi oko “softvera” sa Nešićem.


Satruli Stanišić i Marko Granula, pratilac Ž.C.

11.

Zaista jedva čekam da se truli Stanišić pojavi sa pištoljem za pasom i još trojicom narkodilera, kao što je to učinio  26.08.2020., kada je zajedno sa Miroslavom Mišićem, Sinišom Berendikom i Dejanom Tubićem fizički napao supružnike L.D. i O.S., pri tom im zadajući udarce u glavu.


12.

Stanišić je tek mala mica koja može uplašiti nekog poput Idiota Jarića, a ja ga vrlo spremno čekam sa porukom - baci mi se pod noge. 


Njim i Jarićem ću tek da obrišem podove, a kako to izgleda mogu se konsultovati sa Srđanom Mazalicom, tetkicom iz Sekte. S tim što ja to činim mnogo temeljnije od Individue koja je Mazalicom čistila patose.


13.

Na kraju ovog teksta da navedem imena pripadnika međunarodne zločinačke organizacije koja pokušava oteti firmu “Alumina”.



To su Milorad Dodik, Zoran Tegeltija, Milimir Govedarica, Anton Kasipović, Goran Maričić, Zoran Stevanović, Gordan Pavlović, vlasnik narkofirme “Pavgord”, preko koje se realizuje otimačina, Veljko Vukelić, Dušan Reljić, Mladen Milanović Kaja, te još nekoliko lica iz Regiona o kojima ću pisati narednih dana, kao i o načinu na koji su “našli” cca 42 miliona KM za “otkup” potraživanja RS od firme FG “Birač”. 


14.

Za ovaj tekst još samo detalj - Maričić i Govedarica na nizu sastanaka konstruišu varijantu u kojoj će se dokopati zemljišta vrijednog milion KM u Baošićima i izigrati Kasipovića kojem je ono obećano kada se bude dijelio plijen. (nastaviće se)