петак, 12. август 2022.

Visoki funkcioner MUP RS Lubura i Roguljić, sin Dodikovog tajkuna Slavka Roguljića, su narkodilera i ubicu Mijatovića dovezli u gepeku iz Slovenije u BiH; Mijatović slao poruke putem Skaja iz gepeka

Skajfoto - Roguljić i Lubura

piše: Slobodan Vasković


Nedeljko Lubura, visoki funkcioner MUP RS i Bojan Roguljić, sin Slavka Roguljića, tajkuna bliskog Miloradu Dodiku, nisu samo skrivali ubicu i narkodilera Ivana Mijatovića, bliskog Škaljarskom klanu, već su ga i dovezli u Banjaluku u gepeku iz Slovenije


Prema mojim informacijama, Lubura i Roguljić su službenim automobilom MUP RS, krajem 2019. godine dovezli Mijatovića iz Slovenije u BiH.


Mijatović je sve vrijeme bio u gepeku, a Lubura je vozio pod rotacijama.


Interesantno je da je Mijatović, koji je imao i Skaj i ANOM aplikaciju, iz gepeka, tokom vožnje, slao poruke svojim saradnicima: “Nećete vjerovati, vizim se u gepeku policijskog automobila”!


Svi ovi detalji otkriveni su dešifrovanjem skajaplikacija Roguljića i Mijatovića.


Odgovornost za navedeno snosi i Lukač koji je dozvolio da se službeni automobili koriste za nedjela, ali i Kostrešević koji je sve znao, a nije Lukača "savjetovao". Pitanje je veliko ko je sve još iz vrha MUP RS uključen u teške kriminalne akte, a, izvan svake razumne sumnje, i Lukač i Kostrešević morali bi podnijeti ostavke.


U Banjaluci su Mijatovića Lubura i Roguljić čuvali još par mjeseci nakon čega su ga izvezli iz BiH.


Lubura je u to vrijeme bio načelnik Uprave za borbu protiv terorizma, odnosno jedan od najvećih funkcionera MUP RS. Na tu poziciju postavljen je početkom avgusta 2019. godine, a prije toga bio je zamjenik Siniše Kostreševića, dok je ovaj obavljao dužnost načelnika Uprave krim policije.


Lubura je tada još uvijek bio i zet Dragana Lukača (kasnije se razveo), ministra unutrašnjih poslova, dok je sadašnji direktor Policije Siniša Kostrešević, Narko”General” Kavačkog klana u RS, u to vrijeme bio Lukačev savjetnik.


Lubura je počinio, tokom “policijske” karijere, niz teških krivičnih djela, a direktno je uključen i u likvidaciju Nebojše Čubrilovića, narkodilera iz Slovenije kojeg je MUP RS trebalo da čuva, jer je bio svjedok saradnik protiv grupe Milana Sredića, kojoj se sudilo u Sloveniji. O tome sam detaljno pisao.


Interesantno je da je portal TV “Hayat” objavio Skaj fotografiju Lubure i Roguljića (slikao Roguljić) dok prevoze neke od velikih narkodilera.


U tesktu su naveli: “Nezvanično, ova fotografija je nastala u vrijeme kada su prebacivali ‘Škaljarce’ izvan BiH, a koji su kasnije ubijeni u Grčkoj”.


U Grčkoj su ubijeni visokopozicionirani pripadnici “Škaljarskog klana” Stevan Stamatović i Igor Dedović (19.01.2020. u Atini), te Alen Kožar i Damir Hadžić (23.07.2020. na Krfu).


Skajfoto

Kožar i Stamatović su, kako se tvrdi, organizovali likvidaciju Kavčanina Damira Ostojića Šijana o čemu sam detaljno pisao. Logistiku im je preužio Bojan Cvijetić, vođa velike organizovane narko grupe kojoj pripadaju i bivši ministar bezbjednosti Dragan Mektić, kao i Osman Megmedagić Osmica, direktor OSA BiH.


Ostojić je likvidiran u Banjaluci, nadomak svoje kuće, 06.09.2018. godine. (nastaviće se)