уторак, 2. август 2022.

(VIDEO) Pumpaš Milorad i Haj-tek Bakir završili prebrojavanje; Rezultat kaže da im je ostalo još dva mjeseca do hapšenja

Piše: Slobodan Vasković

 

Izborna kampanja u Bosni i Hercegovini je uveliko u toku. To se najbolje vidi po nervozi koja isijava iz Milorada Dodika i Bakira Izetbegovića, dva dugogodišnja najbliža saradnika.

 

Posebno mi nervozno djeluje Izetbegović. Razloga za to je mnogo, a onaj glavni se tiče činjenice da istraživanja koja su rađena za područje Federacije BiH govore da Denis Bećirović, kandidat Opozicije u tom entitetu, ima nedostižnu prednost u trci za člana Predsjedništva BiH.

 

Dodik je znatno bolji glumac od Izetbegovića, pa uspijeva da bar djelimično prikrije svoju nervozu. Glavni razlog za njegovu nervozu je identičan onom Izetbegovićevom. Naime, sva istraživanja koja su rađena za područje Republike Srpske pokazuju da će Jelena Trivić, kandidat Opozicije u tom entitetu, demolirati Dodika na izborima za fukciju predsjednika Republike Srpske.

 

Dakle, alarmi su se već upalili. Dva feudalca, Dodik i Izetbegović, odlučili su da zaigraju na kartu poznatu kao nabacivanja lopte na volej. Prvo je loptu nabacio onaj nervozniji, Izetbegović, i to idiotskom pričom o prebrojavanju tuđe djece, pošto njegovo godinama živi u inostranstvu.

 




Po unaprijed dogovorenoj šemi, Dodik je brže bolje pohitao da loptu vrati Izetbegoviću, navodeći da je i on izvršio prebrojavanje. Pošto je Dodik većinu mladih ljudi već protjerao iz Republike Srpske, za pretpostaviti je da je on zapravo prebrojao milione KM koje je opljačkao za vrijeme svoje vladavine.


 

Međutim, shvativši da su pročitani od strane birača, Dodik i Izetbegović su vrlo brzo prestali sa prebrojavanjem, te su se prešaltali na ekonomske teme. Tako je Dodik odlučio da bude kum novoizgrađene benzinske pumpe. Ostaje nejasno da li je uzrok Dodikovog blamiranja to što nema šta drugo da otvori u Republici Srpskoj ili ga je na benzinsku pumpu odvela njegova ljubav prema nafti. Ne treba zaboraviti da je on tokom rata švercovao ne samo cigarete, nego i naftu.

 




Da je odličan sparing partner Dodiku i na polju ekonomije potvrdio je ubrzo i Izetbegović. Od je okupljenim stranačkim pristalicama poručio da ne treba da se brinu, jer je on osmislio Haj-tek plan. Što se tiče tog plana, isti je nemoguće opisati riječima, pa predlažem da pažljivo pogledate video snimak Haj-tek Bakira.


 

Na kraju, treba reći da se opšti izbori i Bosni i Hercegovini održavaju za dva mjeseca. Otprilike isti period dijeli Dodika i Izetbegovića od hapšenja. (nastaviće se)