петак, 26. август 2022.

Zoran Stevanović Gladni - Alavi beskarakterni bandit


Piše: Slobodan Vasković


1. 

Beskarakterna masa, dvije su riječi kojima bi se ukratki mogao opisati Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik “Medelina”.


Može i kao jedna izobličena neljudska masa koja svojom pohlepom uništava sve oko sebe, a, istovremeno, gradi Sodomu i Gomoru - grad droge u sru Balkana

 

Isključivo zaslugom Beskarakterne Izobličene Gladne Mase, grad Zvornik je ponio ime i Narkograda Medelina.


2.

Alavost i nemjerljiva pohlepa Gladnog Prokletnika usmjerena je, godinama, na pokušaje otimanja “Alumine”, najvrijednijeg resursa u Republici Srpskoj. Čini to ne birajući sredstva, a građani plaćaju cijenu kao što je to uobičajeno za NarkoRežim koji je poharao entitet.


3.

Za “tango” je potrebno dvoje, pa sa Stevanovićem u otimačini učestvuje na krađu uvijek spremni Milorad Dodik, identično beskarakteran; Za Organizovanu Kriminaln u Grupu već je potrebno troje, pa je Gordan Pavlović Goci bio jednostavno i logično rješenje, a naročito što je njegova crna kriminalna firma “Pavgord” bijela


4.

Svoju dugogodišnju zločinačku opsesiju - otimanje Fabrike, Stevanović pokušava da privede kraju tik pred parlamentarne izbore, u javnosti prezentujući da je ucijenio Dodika i Sektu svojom podrškom za izbore.


Istina je potpuno drugačija, sve Gladni radi u sadejstvu i dogovoru sa Dodikom, a privid ucjene je prijemčiv razlog narkorežimskoj strukturi koja se uzaludno bori da ostane na vlasti. 


5.

Kako ništa nije slučajno, postoji razlog zašto se skoro 10 godina čekalo na završetak stečaja u Biraču, kojii bi bio okončan tako što bi najveći dio stečajne imovine bio prepušten organizovanoj kriminalnoj grupi. Namjerno je Dodik u dogovoru sa Lazom Đurđevićem, Zoranom Stevanovićem i Gordanom Pavlovićem Gocijem, pustio da protekne određeno vrijeme kako bi se sav kriminal u kojem su učestvovali Vladimir Romanov&Litvanci&Dodik, od 2003. do 2013., zataškao, a dio zastario. 


6.

Dodik je maher zataškavanja kriminala, a najdraži vid mu je i dalje spaljivanje dokumenata, iako je, pri tom, zaboravio da današnjicu karakteriše digitalizacija. Navika je čudo. 


“Aluminu” nije mogao da spali, iako bi je rado sravnio sa zemljom, do posljednjeg isječenog komada gvožđa, a prije toga naplatio potraživanja, prodao zalihe, staro gvožđe prodao u Zenicu, a zemljište opteretio za narednih 100 godina hipotekama. Skoro pa identično je već uradio sa bjelosvjetskim hohštaplerom Vladimirom Romanovim 2012. godine, ali je spriječen da isiječe fabriku.


7.  

Narko Trio Dodik, Stevanović i Pavlovići nisu smjeli više da rizikuju i odugovlače, jer je sad već izvjestan njihov debakl na izborima. Upravo zbog toga, krajem jula, su krenuli operativno da sprovode otimanje “Alumine”. 


Međutim, kako trenutno stvari stoje, ovaj pokušaj će im se vratiti kao bumerang, pogotovo što su svi prozreli njihove namjere, a Dodik se svojim idiotskim izjavama lično demaskirao kao idejni tvorac sistema prevare i otimanja Alumine i Birača preko nejavnog tendera, pijane ministarke Zore Vidović, nenaplative garancije Nove banke, sa narko novcem, Milimirom Govedom, raznim Gocijima i Lihvarima. 


8.

Moram priznati da je ovakav ološ samo Dodik mogao da okupi i organizuje.  


9.

Za Stevanovića odbrana “Alumine” koja je svakim danom sve snažnija i masovnija, uveliko je postala jeziv životni problem: Razloga je mnogo, a posebno što su on i Dodik kao magarca navukli Gordana Pavlovića da od 2016. godine do sada izgrca oko 73 miliona KM za otimanje Fabrike, a sve što je dobio do danas ne vrijedi ni koliko dvije rolne toalet papira. 

10.

Siguran sam da se Pavlović rjeđe pogleda u ogledalu, nego što se umiva, a ne umiva se nikako; Ako bi se slučajno pogledao primjetio bi velike i čupave magareće uši, iste one kao što imaju njegovi magarci sa kojima prevlači tovare narkotika preko ilegalnih prelaza sa Crnom Gorom.


11.

Svjestan je toga Dodik, ali je on navikao da privatizuje firme sa tuđim novce, idealna varijanta je kada to čini parama firme koju privatizuje. 


Kako je Dodik u ovu zločinačku investiciju isključivo uložio Gocijev narko novac, bez dileme se 3. oktobra neće osvrnuti na fočanskog narkomagarca. Dodik će, ne okrećući se, naguliti!


12.

A šta će biti sa Zoranom Stevanovićem Gladnim? Gdje će on pobjeći od Gocija, njegovih magaraca i povjerilaca kojima je propalo 73 miliona KM narko novca?! On nema kud.

 

Beskarakterni Gladni je zato očajan, u jezivoj panici i strahu. Ne mogu ga utješiti ni idioti-ubice poput Dragana Erkića Pauka, njegove narkomule, zelenaši i ostali probisvijeti kojima se okružio.


Gladni je već poodavno opkoljen; privid slobode i iščekivanja hapšenja je teška kazna, čak i za zločinca njegovih gabarita.