четвртак, 25. август 2022.

Sultan Perica Đokić jedina osoba na Planti koja je završila brojne fakultete prije njihovog osnivanja

Piše: Slobodan Vasković


1.

Pero Đokić, vlasnik kleptokratske SP, koja je dobrim dijelom pretvorena u njegov lični Harem, jednistvena je individua na Planeti, jer je završio niz fakulteta prije nego što su i osnovani.


2.

Upravo zbog toga nijedna njegova diploma, pa ni ona londonska, zbog koje je dobio nadimak Bakingem Boj, ne može biti osporena.


3.

Đokić je, što je zaista za svaku pohvalu, završio više fakulteta, pa, kako mu je zatrebalo, bio je i diplomirani pravnik i diplomirani ekonomista sa Univerziteta na Beogradu iako ga nema na spisku lica koja su diplomirala na navedenim fakultetina od njihovog osnivanja pa do danas.


Razlog je jednostavan - Đokić je diplomirao prije njihovog osnivanja. 


4.

Kada mu je dojadilo da ubjeđuje oko sebe nevjerne Tome i ostale Osnovce Selake da je sve uredno sa njegovim diplomama, Đokić je odlučio, između uživanja u tri konkubine, da od 2019. godine navodi da je 19. septembra 1991. godine, diplomirao na “Megatrend International Expert Consortium Limited” u Londonu sa zvanjem zvanje „diplomirani ekonomista u oblasti menadžmenta“. 


5.

Na tom „fakultetu“ je, kako tvrdi, stekao diplomu: broj 100128991, koju je nostrifikovao na Univerzitetu Megatrend iz Beograda (Rješenje broj 299/99 od 22.11.1999. godine). 


6.

Provjerom kod agencije „Companies Huose“, koja je u Velikoj Britaniji nadležna za registraciju privrednih društava, pod brojem 02534205 ( 24. avgusta 1990.), registrovana je kompanija  “Megatrend International Expert Consortium Limited”, čija je osnovna  djelatnost “pružanje univerzitetskih savjetodavnih usluga i uspostavljanje veza između univerzitetskih vlasti i specijalističkih obrazovnih usluga koje finansira vlada”. 


7.

Iz “opisa djelovanja” jasno je navedeno društvo ne obavlja niti je ikada obavljalo djelatnost viskoškolske edukacije/obrazovanja. Osnivački kapital im je basnoslovnih 100 funti i nikada nisu ostvarilli profit od dana svog osnivanja: Preciznije, za proteklih 30 godina postojanja, niti su imali bilo kakav obrt finansijskih sredstava. 


8.

Njihov zvanični status je „privredno društvo u mirovanju“, i nikada im, za proteklih 30 godina u Velikoj Britaniji, nije odobreno obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, odnosno status  priznatog fakulteta. 


9.

Međutim, Đokicu NIKO UMIRITI NEĆE!!!! Iako od rođenja, pa sve do 1992. godine nikada nije putovao niti boravio u Velikoj Britaniji, mada ne poznaje engleski jezik, Đokić je uspio steći, 19. septembra 1991. godine, na “Megatrend International Expert Consortium Limited” u Londonu diplomu pod brojem 100128991, sa zvanjem „diplomirani ekonomista u oblasti menadžmenta“.


Znači, Perica ne samo da diplomira prije osnivanja fakulteta sa kojih ima diplomu, već završava fakultete koji ne postoje, a da ni ne posjeti državu u kojoj se oni formalno nalaze, te čak ni ne zna jezik te države. U ovom slučaju engleski.


Zato postoji telepatija, gdje je Đokić maestro, o čemu svjedoči popunjenost harema.


10.

Uobičajeno je “diplome” poput Peričine nazvati falsifikat koji se ne bi smio „ozakoniti“ naknadnom nelegalnom nostrifikacijom.


Međutim, nema pravila za Đoku - Na „Megatrend univerzitetu“ u Beogradu (Rješenje broj 299/99 od 22.11.1999. godine), dobija Rješenje o nostrifikaciji.


11.

Genijalno, još jedan fakultet završen daleko prije njegovog osnivanja, jer  je i sam Megatrend Univerzitet primjenjenih nauka  iz Beograda dozvolu za rad dobio tek 2016. godine, a dozvolu za obavljanje nostrifikacije stranih diploma nije nikada ni imao.


Nije tu kraj čudima: Ako se sagleda datum osnivanja “fakulteta” u Britaniji i datum “nostrifikacije” te diplome, proizilazi da je Perica za svega godinu dana završio svih četiri godine studija. Kakav napredan student.


Mora da mu se žurilo ka konkubinama, pa je učio dannoć,noćdan i još preko toga. 


12.

Ima Đokić neke veze prema Mići Jovanoviću, osnivaču Megatrend univerziteta, koji mu je izdao sve “zaslužene” dilome. 


Nakon toga, Jovanović savjetuje malog Đokicu da za „svaki slučaj“ bude vrijedan i „završi“ i   Fakultet za poslovne studije u Beogradu, pri Megatrend Univerzitetu primijenjenih nauka, i to na smjeru izvršno upravljanje! 


Nakon toga mu ispisuje još jednu diplomu, broj 000035999 od 15. juna 2005. godine, o stečenom zvanju diplomirani ekonomista u oblasti izvršnog upravljanja (VII stepen). 


Đokić, naravno, nikada nije ušao u Megatrend univerzitet niti bio na bilo kojm predavanju niti položio bilo koji ispit; Sve je falsifikovano, što će reći da je sve sasvim OK, tako da se Đokić može prepustiti uživanju u znanju. (nastaviće se)