четвртак, 11. август 2022.

Audio/ Darko Elez obavijestio Osmicu da će završiti na robiji

Piše: Slobodan Vasković


Na raznim društvenim mrežama objavljuje se sve više razgovora Darka Eleza, pripadnika Kavačkog klana i notornog kriminalca i ubice, koji je 15.11.2021. presuđen na 15 godina robije (Sud BiH). Elez se tada obavezao na saranju sa pravosudnim i policijskim agencijama BiH i Srbije.


U jednom od tih razgovora, Elezov sagovornik tvrdi da će Osman Mehmedagić Osmica “završiti na robiji”, a Elez mu odgovara da će tu informaciju poslati Osmici, koji je direktor OSA BiH.


Potom kaže i da je poslao, uz riječi “Sad ćemo vidjeti da li je dobio”.


Osmica je, naravno, dobio poruku i pročitao je.


Ovaj detalj iz dijela razgovora koji emitujem (preuzeto) potvrđuje da su Elez, pripadnik Kavačkog klana koji je djelovao u Beogradu, i Osmica imali direktnu komunikaciju.


Očito je da ne postoji poznatiji kriminalac, narkodiler i ubica sa kojim Osmica nije imao komunikaciju i sarađivao u prljavim narkoposlovima, ali i u drugim teškim kriminalnim radnjama.


Osmica

Budući da je Elez u zatvoru, da se obavezao na saradnju sa pravosudnim i policijskim strukturama BiH, izvjesno im je pojasnio karakter svojih komunikacija sa Osmicom.


Teško je vjerovati da ga je Elez samo obavijestio da će “završiti na robiji”, već i da su, prema onome što sam dosad otkrio o Osmici, imali i poslovnu saradnju oko narkotika i drugih nedjela, jer je direktor OSA BiH bio glavni zaštitnik brojnih NarkoBosova i njihov Kartela, a i sam je bio šef jednog od njih.


Sama činjenica da je Osmica kontaktirao sa Elezom u vrijeme dok je bio jedan od vodećih kriminalaca i narkodilera na Balkanu poražavajuća je po direktora OSA BiH.


Osmica će, izvan svake razumne sumnje, imati mnogo toga da pojasni tužiocima nakon što bude uhapšen.


Ni Elez ni njegov sagovornik nisu bili vidoviti - znali su da se Osmica bavi teškim kriminalnim radnjama.