среда, 3. август 2022.

Rastaljivanje Zaključka koji niko nije vidio: Dodik, Pavlović i Gladni po cca 180 miliona KM; “Pošteni” Kasipović zemljište vrijedno milion evra; Govedarica i Maričić baš velike “narukvice”…


Piše: Slobodan Vasković


1.

Još uvijek niko nije vidio Zaključak Vlade RS kojim se odobrava prodaja potraživanja entitetskih institucija u visini od cca 42 miliona KM fočanskoj narkofirmi “Pavgord” čiji je vlasnik Gordan Pavlović Goci, NarkoDiler sa podužim stažom.


Ništa manji narkostaž od njega nema ni njegov partner u otimanju “Alumine” Zoran Stevanović Gladni, jedan od Kumova Kavčana u RS.


2.

Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade RS i kriminalac po odredjeljenju i ubjeđenju, saopštio je Sindikatu “Alumine” da će im Zaključak i bankarsku garanciju koju je Pavlović priložio, dostaviti 01.08.o.g., ali to nije učinio.


3.

Zaključka teško da ima, jer ga nije bilo među tačkama za sjednicu Vlade RS, 28.07., kada je navodno donešen, ali se pojavio u tačkama za istu sjednicu nakon što je održana.





4.

Kasipović je stari, prefrigani lažov, ali je u ovom slučaju naletio na “minu”, što svjedoči da mu je alavost postala veća od poslovičnog opreza po kojem je bio poznat.


5.

On je predsjedavao tom Vladom RS, jer se kilavi Radovan Višković izmakao na godišnji odmor po savjetu onih koji se nisu našli “u talu” oko organizovane kriminalne akcije - prodaje 600 miliona KM, koliko vrijedi “Alumina” za cca 42 miliona KM, koliko plaća Pavlović.


Kasipoviću je obećano zemljište na kojem se nalazi propalo odmaralište FG “Birač” u Baošićima. 


6.

Pisao sam već o tome, ali tada je zemljište bilo obećano notornom zločincu Milimiru Govedarici, republičkom pravobraniocu i piromanu Draženu Vrhovcu,  ultranarcisoidnom direktoru IRB-a koji će svoju karijeru završiti iza rešetaka, šta god bilo sa “Aluminom”.


Isto važi i za slinu Govedaricu koji je načinio toliko štete da mu je preblaga kazna 75 doživotnih robija.


7.

Zemljište je vrijedno milion evra; Kasipović nije, kako tvrde moji izvori, mogao odoljeti.



8.

Govedarica se pobunio, pa ga je Pavlović “zatvorio” značajnom narukvicom, a sastanak njih dvojice je zabilježen, kao i sastanak Gladnog sa Goranom Maričićem, direktorom Poreske uprave RS koji je, takođe, dobio “narukvicu” kako bi sproveo Zaključak koji ne postoji.


Osim ako se Zaključak kojim čudom ne pojavi - taze otkucan, sa falsifikovanim pečatom.


9.

Posebno otežavajuća okolnost za Kasipovića, Govedaricu, Maričića i ostale je što su sve zajedno organizovali sa pripadnicima i vođama Narkokartela, tako učestvuju i u pranju novca od prodaje kokaina i marihuane, za šta su eksperti Stevanović i Pavlović.


10.

Naravno, Tamna Sjenka cijelog posla je Milorad Dodik, ali on ništa ne potpisuje. Čak ni Višković nije ništa potpisao, iako će odgovarati zbog nečinjenja, jer je kao premijer morao dosad reagovati.


11.

Višković ćuti umišljajući da je mudar, nesvjestan da je njegovo nedjelovanje isto što i potvrđivanje Zaključka koji nikako niko da objavi, a potraživanja se prodaju. Na osnovu čega?!


Na osnovu toga što Dodik hoće da pretvaranjem “Alumine” u isječeno željezo sakrije brojne kriminalne radnje do 2012. godine kada je, zajedno sa Aleksandrom Romanovim, omogućio pranje 1,7 milijardi KM. I, uzgred, uzme trećinu od onog što “preostane” - cca 180 miliona KM!!!


12.

Dodik se baš zaigrao - na kraju ovog kola “pašće” sa lisicama na rukama.


Zaigrali su se i mnogi drugi, umišljajući da je svaki od njih vrhunski nedohvatljivi kriminalac, iako su na nivou Boba Roka. (nastaviće se)