субота, 30. јул 2022.

Tipična Dodikovska prevara viđena desetine puta: Vlada RS nije donijela nikakav Zaključak o prodaji potraživanja “Alumine”; Bankarska garancija “Pavgorda” je nenaplativa, a potraživanja institucija od FG “Birač” biće plaćena parama “Alumine”, a ne NarkoFirme “Pavgord”


Piše: Slobodan Vasković


1.

U stadijumu smo kad bilo koja prevara ili kriminal u organizaciji Milorada Dodika ne čudi, jer on nije inovativan, već uvijek “džeparoški”, odavno “pročitan”


2.

Dodik se, duže od deceniju i po, rukovodi prostim konceptom otimanja imovine, i to isključivo sa budžetskim parama ili pak sa parama iz nasilno otete državne imovine, koja se prethodno “privatizuje”. 


3.

Ništa pametnije Dodik nije uradio ni u slučaju otimačine zvorničke “Alumine” koji je u toku.


Situaciju je lično za nijansu zakomplikovao u odnosu na desetine sličnih, ali je time učesnike svog kriminala uveo u dodatne probleme. 


4.

Podsjećam da je na sjednici održanoj 28.07.2022. godine Vlada RS navodno donijela zaključak kojim potraživanja republičkih institucija (cca 42 miliona KM) prodaje fočanskoj narko firmi “Pavgord” i to po nominaloj vrijednosti. 


5.

U obrazloženju Vlada RS navodi da je vlasnik te firme Gordan Pavlović  jedini dostavio bankarsku garanciju. Međutim, sve što su rekli je jedna bezočna laž. 


6.

Krenimo redom: Na dan sjednice, 28.07., je oko 9 časova objavljen dnevni red 180. sjednice, u kom nije bilo predviđeno pitanje odlučivanja o prodaji potraživanja FG “Birač”. To potvrđuje i objavljeni dnevni red u kojem treba pasžljivo pogledati šta je definisano pod tačkom 4. 


Dnevni red sjednice Vlade RS, 28.07., prije njenog održavanja

7.

Nakon što se završila sjednica Vlade RS, te kada je “procurila” informacija da je navodno jednoglasno donijet Zaključak o prodaji potraživanja cca 42 miliona KM (koje institucije RS potražuju od FG “Birač”) narko fimi “Pavgord”, ponovo sam otišao na sajt Vlade, gdje sam, za divno čudo, vidjeo izmjenjenu tačku 4. u kojoj je bilo navedeno da Vlada RS treba da razmatra informaciju o dostavljenim ponudama i prijedlog Zaključaka o prodaju potraživanja prema FG “Birač”.


Dnevni red sjednice Vlade RS, 28.07., nakon što je održana

8.

Znači, tek kada je sjednica Vlade RS završena, objavljen je novi dnevni red na sajtu Vlade RS. Ništa čudno, ali jako je važno za nastavak priče o bezočnoj prevari. 


9.

Idemo dalje. 


Na sjednici Vlade, prema mojim izvorima, nije uopšte ni bilo rasprave o ovom Zaključku o prodaji! 


Vlada RS nije raspravljala o prodaji potraživanja “Pavgordu”, niti su ministri donijeli bilo koju odluku! 



10.

Zaključak nije donijet na sjednici Vlade, već je, uz raniji dogovor sa Miloradom Dodikom, odlučeno da se odmah nakon sjednice “pusti priča” da Zaključak postoji; Logično, ukoliko budu “provaljeni”, u najgorem slučaju uvijek će lažni nezakoniti falsifikovani i na sjednici Vlade RS nikad usvojeni  Zaključak "šarnuti" Anton Kasipović ili Srebrenka Golić.

 

No, tonski zapis sa sjednice Vlade RS ne laže. 


11.

Dalje, Zora Vidović, kao neko ko je sprovodio cijelu prevaru, odnosno otimanje najvažnijih resursa u RS, je prikrila informacije koje se tiču bankarske garancije od oko 42 miliona KM koje je navodno pribavio “Pavgord” za potrebe skrivenog tendera. 


12.

“Nova Banka” koja je izdala ove garancije, kao aktivni saučesnik kriminalnog djelovanja “Pavgorda”, nije ispratila bankarske procedure prilikom izdavanja garancije, a opravdano se sumnja da je izdala vrlo složenu uslovljenu garancije koja je bez ikakvog dejstva, te je Vlada RS neće moći aktivirati. 


13.

Ovim svojim radom, “Nova Banka” je duboko podržala aktivnosti Kavačkog  NarkoKartela u otimanju “Alumine”.

 

14.

Kada se uzme u obzir da je Vlada RS dala rok “Pavgordu” da potraživanja od 42.4. miliona KM plati do 12. septembra, prevara Vlade RS, Milorada Dodika, Zorana Stevanovića i Gordana Pavlovića dobija finalni izgled.


15.

Na bazi nenaplative bankarske garancije za plaćanje, “Pavgord” će potpisati ugovore o ustupanju 42.4 miliona KM potraživanja prema FG “Birač”, sa rokom plaćanja do 12. septembra. 


16.

U međuvremenu će pokušati nasilan upad u “Aluminu” do tog roka kako bi hitno prodali zalihe robe i sa računa “Alumine” prebacili ovih 42 miliona KM na račun “Pavgorda” koji bi potom isplatio pare Vladi RS.


17.

Tipična Dodikovska prevara viđena i sprovedena desetine puta: “Alumina” se kupuje parama “Alumine”, uz nenaplativu fejk garanciju Nove banke, a sve na bazi Zaključka Vlade RS koji Vlada RS nije usvojila, nego ga lažno prezentuju kao postojeći. (nastaviće se)