петак, 22. јул 2022.

Uhapšen veliki NarkoBos Milan Matković, trostruki ubica, kojeg je štitila Diana Kajmaković

piše: Slobodan Vasković

Milan Matković, jedan od najvećih narkobosova, uhapšen je danas u Trebinju. 

Pisao sam o njemu u nekoliko tekstova, sa naglaskom na činjenicu da ga štiti Diana Kajmaković. 

Sve detalje imate u tekstu "Keš i Stres: Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu i trostrukog ubicu"
Milan Matković (fotografija iz 2004.)

Piše: Slobodan Vasković


Diana Kajmaković, v.d. zamjenika Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu.


Sve akcije koje su bile usmjerene ka hapšenju Matkovića, Kajmakovićeva je opstruisala i prekinula. Ima zaista mnogo razloga za to, jer je Matković bio veoma široke ruke prema njoj. 


Diana Kajmaković

Matković kojeg, između ostalog, potražuje i Austrija, bio je, tim povodom, prije nekoliko mjeseci na saslušanju u Tužilaštvu BiH, ali je pušten i lijepo ispraćen riječima "Sve je u redu"! Matković vež duže vrijeme živi u Trebinju, odakle vodi ogromne kokainske poslove.


Naravno, Matković se odužio Kajmakovićevoj i to sa toliko keša, da ona trenutno pati od velikog stresa koji "liječI" nezajažljivom halapljivošću. 


Matković već godinama živi u Trebinju, a već sam pisao o njemu u tekstu - Pad Hercegovačke NarkoMreže: Narko”General” plaćan je i preko Čaruge prljavim narkonovcem, kao i krvavim parama; Nešić je sluga Miće Danilovića, Kavčanina i profesionalnog ubice sa Pala (02.02.2022.).


Tada sam konstatovao da je Matković NarkoZvijer, što pokazuju i podaci o njegovom narkodjelovanju.


On snabdjeva dijelom i Kavački klan u RS i to preko Dražena Šinikovića, šefa ogranka Kavčana u Hercegovini i njegovog brata Njegoša.

Dražen Šiniković

Šinikovići su kumovi Matkoviću, iza kojeg je trostruko ubistvo. Njihov zaštitnik u Trebinju je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje, koji je sa Šinikovićem na stalnoj vezi.

Siniša Laketa

Istovremeno, Njegoš Šiniković je jedan od nasilnika koji štiti Laketu.


Njegoš Šiniković

Matković je veliki trgovac kokainom i najviše opijata plasira na tržište EU. Prema mojim informacijama, potražuju ga vlasti Austrije, ali i Srbije. Za njim traga još nekoliko zapadnih zemalja.


Matković ima direktne konekcije u Južnoj Americi, od kojih nabavlja ogromne količine kokaina koji prebacuje u Evropsku uniju, kao i u SAD.


Srpski mediji objavili su da je Matković, dok je Darko Šarić bio u pritvoru, od njega preuzeo primat u švercu kokaina. Tvrdi se čak da je Matković šef Šariću.


Nesporno je da je Matković, kao jedan od najvećih švercera kokaina na Balkanu, raskrinkan raspakivanjem aplikacija “Skaj” i “Anom”. 


Darko Šarić je, kako su naveli srpski mediji, švercovao kokain za Matkovića, trostrukog ubicu koji je pod istragom i FBI i CIA. On je nekoliko godina u bjekstvu.


Šarić je nedavno ponovo uhapšen u svojoj kući na Dedinju u Beogradu, a dio njegove grupe uhapšen je i u Zagrebu, na čelu sa Petrom Ćosićem. Osim za šverc nekoliko tona kokaina, Šarić i njegova grupa, terete se i za ubistvo Milana Milovca Cigle, koji je likvidiran 12.01.2021. godine u Ekvadoru.  

Matković ima svoje velike narkogrupe širom EU, ali i na drugim kontinentima. Matković je iz Veternika (kod Novog Sada), a porijeklom je iz Mostara. Ima državljanstvo Srbije i BiH.



Matković je trostruki hladnokrvni ubica - 16. oktobra 2004. ubio je u Ulici braće Ribnikar u Novom Sadu Darka Brajovića, Aleksandra Bojanića i Nebojšu Simovića, a ranio vaterpolistu Darka Bilića. 


Likvidirao ih je iz puške, nakon čega je pobjegao u Mostar, gdje se predao policiji.


Nije odmah izručen, već je u Mostaru presuđen na 18 godina robije.


Srbiji je izručen 03.06.2009. godine, ali je dobio uslovni otpust i izašao znatno ranije iz zatvora. Od tog trenutka je u bjekstvu.

Darko Brajović i Aleksandar Bojanić, koje je svirepo ubio, par mjeseci prije nego što ih je likvidirao, spasili su mu život,  jer su ga spriječili da se ubije. 


Kad se objektivno sagledaju stvari, Kajmakovićeva je gora čak i od Matkovića, jer on nije jedini kojeg štiti i koji je plaća. (nastaviće se)