среда, 10. август 2022.

Hotel Milana Matkovića, trostrukog ubice i velikog NarkoBosa i Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca; Nešićeve bliske veze sa Osmicom čiji je doušnik bio i koji je štitio njegove narkoposlove


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na fotografiji je hotel “Ami” čiji su suvlasnici Milan Matković, trostruki ubica i jedan od najvećih NarkoBosova u Evropi i Nenad Nešić, narkodiler i perač narkonovca za pripadnike Kavačkog klana u RS, ali i Kavčane koji su djelovali u Srbiji. 


Milan Matković

Prije svega to se odnosi na Darka Eleza, koji je presuđen na 15 godina robije zbog brojnih zločina i za kojeg je Nešić prao novac, ali mu plaćao i zaštitu, što čini i dan danas. 

Nenad Nešić

2.

Nešić je sa Matkovićem intenzivno sarađivao nekoliko posljednjih godina, a komunicirali su preko kriptovanih aplikacija, lično - kada bi se sretali kod Dražena Šinikovića, narkodilera iz Trebinja, u nekom od njegovih ugostiteljskih objekata, ali i preko kurira koje je Nešić slao Matkoviću u Ivanicu kod Trebinja gdje je nedavno uhapšeni narkodiler i živio.


3.

Matković je uhapšen 22.07.ove godine, a do hapšenja ga je štitila Diana Kajmaković koja je uklonjena sa pozicije šefa Tima za istrage dešifrovanih Skaj i Anom aplikacija.


Zaštitu je Kajmakovićeva naplatila od Matkovića, kao što je to učinila i od Nešića, ali i od Aleksandra Mičića, teškog kriminalca koji je oprao sav krvavi novac Veljka Belivuka.

4.

Nešića je, osim Kajmakovićeve, štitio i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH i zaštitnik i informant brojnih narkogrupa i njihovih šefova koje su djelovale i djeluju na području BiH. 


5.

Nešić je imao redovnu komunikaciju sa Osmicom kojeg je plaćao, ali je, istovremeno, bio i njegov doušnik i informisao o svemu što se dešava unutar vrha NarkoRežima Milorada Dodika.


Osmica i Bakir Izetbegović

O svemu postoje konkretni dokazi koji će Nešića, ali i Osmicu, između ostalog, odvesti na robiju.


6.

Matković i Nešić su hotel “Ami” otvorili krajem septembra 2019. godine, a nalazi se u ulici Bulevar oslobođenja u Novom Sadu.


Ami hotel7.

Nešić je skriveni partner, jer se Hotel vodi na Matkovićevog brata Aleksandra, takođe kriminalca, koji je nekoliko puta ležao u zatvoru i na druge članove njegove porodice koji su osnivači firme "Amy" iz Veternika, kod Novog Sada. 


U izgradnju hotela uložene su stotine kilograma kokaina, jer se na listi najboljih hotela u Novom Sadu nalazi na mjestu broj 3.


8.

To nije jedina zajednička nekretnina Matkovića i Nešića u Novom Sadu; Imaju ih još o čemu ću uskoro pisati, kao i o tome na koje načine je Nešić, osim izgradnje stambenoposlovnih objekata, prao novac od narkotika.


Nešić i Dodik

9.

Uzalud Nešić jauče kako je “nevin”; Njegovom bahatom, primitivnom, skorojevićkom ponašanju došao je kraj; Nije prispio nigdje, nema zaštitu ni od kog, Đorđe Ždrale ga redovno reketira, a zabluda da će ga spasiti Milorad Dodik je samo - zabluda.


10.

Dodik ne može spasiti ni samog sebe, kao ni njegov narkosin Igor i njihov Kavački Narko”General” Siniša Kostrešević.


Narko"General" Kostrešević

11.

Dodik&Dodik ga sigurno neće ni pokušati spasiti, jer je Osmici dostavljao najviše informacija upravo o njima dvojici i njihovim kriminalnim radnjama što samo po seBi svjedoči kakva ništarija je Nešić.

Dodik&Dodik

12.

“Radio” je kokain zajedno sa Igorom Dodikom i, istovremeno, ga cinkario. (nastaviće se)