четвртак, 18. август 2022.

Počela bježanija u Crvenoj Sekti u Banjaluci; Bojan Aleksić, pratilac Vlade Crte Đajića, pokušao Opoziciji prodati audio i video snimke koji kompromituju Crtu

Crta


Piše: Slobodan Vasković 


1. 

Stanje u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka se najjednostavnije može opisati kao „rat svih protiv svih“. Vlado Crta Đajić ne da nije uspio da rehabilituje taj odbor, nego ga je dodatno rasturio.


2. 

Zahvaljujući brojnim ispadima i teškom psihofizičkom stanju u kojem se nalazi, Crta je izgubio podršku gotovo cjelokupne baze u Banjaluci. Iz tih razloga on je prije nekog vremena podnio ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banja Luka, ali ga je Milorad Dodik uspio ubijediti da tu ostavku „zaledi“ do izbora.


3. 

Crta se sve teže nosi sa psihičkim pritiskom nakon što su iz vrha stranke procurile informacije da Crvena Sekta u Banjaluci stoji katastrofalno. Dodik je prije desetak dana Crti saopštio da će prema sadašnjem stanju on i Željka Cvijanović biti u Banjaluci poraženi sa razlikom od oko 30.000 glasova, zbog čega je nužno da se do izbora svi resursi iskoriste sa ciljem smanjenja te razlike.

 

4.

Problem sa očajnim rejtingom stranke nije jedini problem koji ima Crta. Njemu dodatni pritisak predstavlja to što se dio banjalučkih funkcionera otvoreno stavio na stranu Igora Radojičića. Već sam pisao o tome da Radojičić nije zaboravio poniženje koje je pretrpio u izbornoj noći 2020. godine, kao i da se on zarekao da će se osvetiti Dodiku.


5. 

Prema mojim izvorima iz Crvene Sekte, Radojičić još nije odlučio kakve će instrukcije dati svojim ljudima u vezi sa izborima. Oni tvrde da je u ovom momentu vjerovatnije da će on članstvo pozvati da ostavi nepopunjene glasačke listiće za inokosne funkcije, odnosno da oni u tom dijelu bojkotuju izbore.



10.

Da je od članstva stranke teško sakriti pravo stanje najbolje pokazuje primjer Bojana Aleksića. Radi se o Sektašu iz Banjaluke, kojeg često možemo vidjeti u Crtinom društvu.

 

komirani Crta i Aleksić

11.

Aleksić je teški neradnik. Nekada je bio zaposlen u JP „Aquana“, ali je dobio otkaz nakon što je na čelo tog preduzeća došao kadar PDP-a.



12.

Aleksić je poznat kao ne pretjerano inteligentan tip, ali je očigledno dovoljno inteligentan da shvati da će Crvena Sekta doživjeti teški debakl na izborima i da je vrijeme da misli na sebe.

 

Aleksić (prvi s desna) i teško stimulisani Crta

13.

Tako je on proteklih dana pokušavao da članovima PDP-a proda audio i video snimke koji navodno teško kompromituju Crtu. 


Debilko Aleksić

Prema njegovim riječima, on je tajno snimao sve stranačke sastanke i žurke na kojima je bio prisutan i Crta.



14.

Bilmez Aleksić je kao kontauslugu za davanje kompromitujućih snimaka tražio 30.000 KM i imenovanje za direktora JP „Aquana“ Banja Luka. Međutim, sva lica iz PDP-a sa kojima je razgovarao su odbili njegov prijedlog. (nastaviće se)