уторак, 23. август 2022.

Skaj”Tetka” Kajmaković preko NarkoDilera Šmrka prodavala informacije iz dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija NarkoGrupama i njihovim vođama; Nije prezala ni od prodaje informacija koje su, potencijalno, mogle izazvati ubistva i vatrene obračune; Uhapšen Dragan Pejović koji je "umakao" Kajmakovićki

Piše: Slobodan Vasković


1.

Diana Kajmaković, zamjenica Glavnog tužioca Tužilaštva BiH, pohlepna je do prokletosti. 


2.

Neljudsku gramzivost pokazala je i kao šef Tima koji radi na istragama dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a sa tog mjesta je, zbog neprimjerenih kontakata putem Skaj aplikacije sa dva velika narkodilera, uklonjena 30. maja ove godine. Potom je smijenjena i sa pozicije šefa Odjeljenja za korupciju i prebačena u odjeljenje za ratne zločine.


3.

Međutim, do tada, Kajmakovićeva je napravila ogromnu štetu, jer je štitila neke od najvećih narkodilera, među kojima su Milan Matković, Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, Nenad Nešić, Osman Mehmedagić Osmica (direktor OSA BiH), čiji je doušnik i saradnik bila, Admir Arnautović Šmrk i brojni drugi.


4.

Trostruki ubica Matković je uhapšen, nakon što je Kajmakovićeva smijenjena sa pozicije šefa Tima, 27.07. ove godine, a otkriveno je i da je pripremao četiri likvidacije u Novom Sadu. Ostali čekaju svoj red, kao i narkoprotuva Dragan Mektić, bivši ministar bezbjednosti, koji je naveliko trgovao kokainom, zajedno sa Bojanom Cvijetićem, o čijem kokainskom radu ću uskoro iznijeti nove dokaze.

retardinjo Mektić - pokorni narkosluga

5.

Iščekivanje je najgore, pa tako i za narkoslugu Cvijetića i Osmice - retardinja Mektića, pa neka još neko vrijeme nastavi da drhti u teškoj panici čekajući hapšenje. I nove informacije o tome kako je kupovao i kome je prodavao velike količine kokaina. Za sada samo podatak da je po kilo kokaina kupcima ostavljao i u kutijama za cipele, maksimalno izlijepljenim, na benzinskim pumpama.


6.

Šmrk, sarajevski narkodiler, omiljeni je saradnik SkajTetke Diane Kajmaković.


Šmrk

7.

Ona je, kao šef Tima, imala pristup svim dešifrovanim aplikacijama iz kojih je vadila podatke o narkoposlovima NarkoBosova i ustupala ih Šmrku.


8.

Šmrk je te podatke prodavao šefovima Kartela koji su, zahvaljujući tome, tačno znali šta o njima ima Tužilaštvo u tom trenutku. Znali su i kako to zaustaviti - platiti informacije, a ostalo je bio posao Kajmakovićeve.


9.

Međutim, Kajmakovićeva nije prodavala samo te informacije, već i druge od kojih su neke dovele i do napada na objekte određenih osoba iz narkomiljea. 


Uopšte nije prezala da proda informacije koje su mogle biti potencijalni okidač  za ubistva i sukobe među narkogrupama samo da bi se dokopala novca.


Prodavala je informacije o djelovanju suprotstavljenih narkogrupa; Ukratko, sve što se moglo unovčiti iz dešifrovanih Skaj aplikacija ona je, preko Šmrka, slala na “tržište”.



10.

Šmrk i Kajmakovićeva uzeli su ogroman novac na ovom jezivom nedjelu takozvane tužiteljke koja je uspjela naplatiti i podatke sa dešifrovanih Skaj i ANOM aplikacija, a i sama je posjedovala Skaj telefon.


11.

Kajmakovićeva je još uvijek u Tužilaštvu BiH, što je neshvatljivo, osim ako nekom nije razumljivo da su važniji godišnji odmori članova VSTS, disciplinske kancelarije, nego uklanjanje jednog na najvećih kriminalaca u pravosuđu BiH.


12.

Osmicina ruka jeste oslabila značajno, ali još uvijek uspijeva da upravlja sa značajnim brojem i institucija, ali i narko grupa.


Osmica

Osmica je nedavno, preko Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koje u potpunosti kontroliše, uspio ponovo da spriječi pritvaranje Šmrka.


Teško iskompleksirani nasilnik nedavno je, zajedno sa grupom dilera, fizički masakrirao Edina Mulića (Cijeli sukob nosi kodno ime "Minka").


Edin Mulić

Mulić je bio u sukobu sa jednim članom Šmrkove grupe (a Šmrk sa njegovim bliskim srodnikom zbog Minke), čak je bilo i pucanja, ali, srećom, niko nije stradao. Šmrk i nasilnici koje predvodi su uhvatili Mulića i pretvorili u kašu.





MUP Kantona Sarajevo je podnio Izvještaj protiv Šmrka, ali je tužiteljka Alma Džinović odlučila da nema razloga za pritvaranje narkonakaze. (nastaviće se)


Dodatak: Uhapšen Dragan Pejović zvani Bosanac, šef hercegovčke narkogrupe koja je radila za Milivoja Lovrenovića Čarugu



Dragan Pejović, zvani "Bosanac", šef hercegovačke narkogrupe koja se bavila prevozom skanka, uhapšen je prije par dana na Zlatiboru u akciji srpske policije.


Pejović je pobjegao još prije akcije "Staza" koja je bila pravi fijasko i koju je vodila upravo Diana Kajmaković, 01.02.2022.. Pejović je radio za Milivoja Lovrenovića Čarugu, profesionalnog ubicu koji je još uvijek u bjekstvu.



Čarugu i dalje čuva Siniša Kostrešević, NarkoGeneral" Kavčana u RS, jer su izvrsni prijatelji, ali i zato što mu je Čaruga dao Skaj telefon o čemu sam objavio skajaudio zapis.



Pejović je znao za akciju, kao i svako ko se iole zainteresovao, jer je “procurila” na sve strane pošto su “pripreme” za nju trajale dva i po mjeseca. Nije pobjegao samo Pejović, već govoto svako od narkodilera koji su trebali biti uhapšeni.


Stvarni naziv akcije “Staza” je “Fijasko”!


Pejoviću i drugim bitnim osobama iz te narkoorganizacije za akciju su dojavili i iz Tužilaštva BiH, ali i iz MUP RS, za šta su osnovni krivci Kajmakovićeva, Kavački Narko"General" Siniša Kostrešević i narkokrtica Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani kriminal.


Rašević (obilježen crvenom bojom)

Tada je pohapšena samo narkoboranija, među njima i Milan Rašević, sestrić narko"kupca" Alumine Gordana Pavlovića Gocija.