уторак, 30. август 2022.

Nastavak Zvorničkog debakla NarkoRežima - “Alumina” do daljnjeg spašena, jer je stečajni upravnik odbio da upiše narkofirmu “Pavgord” u tabelu povjerilaca; Tužilaštvo BiH mora otvoriti istragu protiv Igora Dodika kako bi se utvrdilo od koga je sve uzeo 43 miliona da bi “Pavgord” platio potraživanja

Građani Zvornika na Protestu "Za odbranu Alumine"

Piše: Slobodan Vasković


1.

Lazo Đurđević, stečajni upravnik FG “Birač”, odbio je zahtjev narkofirme “Pavgord” da se upiše u tabelu povjerilaca.


Tako je„ do daljnjeg spriječeno otimanje FG “Birač”, odnosno njenog najvrjednijeg dijela “Alumine”.


2.

Procijenjena vrijednost “Alumine “ je 600 miliona KM, a organizovana zločinačka grupa koju čine Milorad Dodik, Igor Dodik, Zoran Stevanović Gladni, Gordan Pavlović (listom NarkoBosovi), potom Milimir Govedarica, Veljko Vukelić (pripadnik međunaordnih zločinačkih organizacija), Goran Maričić, Zora SuperHik Vidović i drugi, namjeravala je da se “Alumine” dokopa za svega 43 miliona KM, koliko iznose potraživanja institucija RS od FG “Birač” u stečaju i to bez kamata.


3.

Radnici “Alumine”, građani Zvornika i opozicija predvođena Jelenom Trivić, kandidatom za predsjednika RS, snažno su stali u odbranu fabrike i održali protest, 26.08., na kojem se okupilo više od 3.000 ljudi.  


4.

Međutim, Narkorežim Milorada Dodika neće ustuknuti ni nakon najnovijeg poraza i odbijanja stečajnog upravnika da upiše “Pavgord”.


5.

Neće prestati, jer su 43 miliona KM uzeli od brojnih narkogrupa i tajkuna kako bi pomogli Pavloviću da plati potraživanja. Naravno, novac bi vratili iz poslovanja “Alumine”.


6.

Sakupljač novca bio je Igor Dodik i pozivam Tužilaštvo BiH da ispita od koga je sve uzeo novac, da li je reketirao neke od onih od kojih je uzeo milione, da li im je obećao unosne kriminalne poslove?!


7.

NarkoBagra koja se htjela dokopati “Alumine” sada je u velikom problemu, jer im je bila namjera da već uđu u fabriku u čemu nisu uspjeli. A novac koji su, između ostalog, dali i vrlo opake osobe je, defakto, zarobljen na računima.


8.

Pitanje je kako će Dodik i njegova Kriminalna Bagra vratiti pare - da li kokainom, da li heroinom ili nekim drugim jakim opijatom, jer oni svoje narkopare ne daju.


9.

U posebno teškoj situaciji je Zoran Stevanović Gladni koji je najjače jurišao na “Aluminu”, zajedno s Pavlovićem.


10.

Na njih dvojicu će pasti teret vraćanja dugova, a Gladnom neće pomoći ni prebacivanje Dodiku da je on htio da otme “Aluminu”, jer je svima poodavno poznato da su zajedno u svim teškim kriminalnim poslovima i nasrtajima na “Aluminu”. (nastaviće se)