субота, 27. август 2022.

Dosje Givikt: Zašto puca objektiv prilikom fotografisanja Dodika; “Tako je govorio i Slaviša Krunić”, česta je uzrečica Igora K. Dodika; Gladni nakon Protesta u Zvorniku ostao širom razjapljenih žvala; Makedonac i dalje pere, a Đokić pretekao i “pisca” Špirića


Piše: Slobodan Vasković


1.

Na naslovnoj slici je takozvani izborni štab Sekte; lako ćete prepoznati dvojicu Kavčana Dodika&Dodika.


Ukoliko malo uvećate sliku, primijetićete da je stariji Kavčanin Milorad potpuno van sebe. Lice mu je izobličeno, jer Sekta tone kao givikt.


A fotografija je napravljena prije cca 3.000 građana koji su se Sekti desili u Zvorniku; I koji su listom protiv njih. A nezadovoljstvo Nenarodnom Necivilizacijskom petokolonaškom vlasti se širi geometrijskom progresijom.


Pokušali su Dodika slikati i nakon što je obaviješten o broju građana koji su protestvovali protiv kriminalnog otimanja “Alumine” od Udružene Zločinačke Grupe koju predvodi Dodik, a njen vrh čine još Zoran Stevanović Gladni, jedan od Kumova Kavačkog NarkoKartela i Gordan Pavlović Goci, vlasnik narkofirme “Pavgord” i sam narkodiler.


Tu je još bagra poput Gorana Maričića, Milimira Govedarice, Veljka Vukelića, Dražena Vrhovca…, listom sve go kriminalac. 


U duši su to mice, jer lako je krasti zloupotrebom institucija i pod paskom zločinačkog vrha MUP RS. Nijedan od pomenutij nije se oprobao na ulici.


Mice to ne rade.


Samo da završim o fotografisanju Dodika nakon protesta u Zvorniku - nije uspjelo, objektiv je pukao. Gotovo kao Sekta.


2.

Onaj ko je napravio karikaturu Gladnog (u prirodnoj veličini) zaslužio je sve moguće nagrade.



Odavno Životinja nije tako dobro oslikana. Mogao bih ga uporediti sa Nislkim Konjem, ali Nilski Konj je za razliku od NarkoŽivotinje vrlo plementita vrsta.


Na sljedećoj karikaturi trebaju biti suze Gladne spodobe, jer nije uspio da razbije Protest, a iz Loznice je doveo raznorazne tuke, plus što je angažovao stotinjak razbijača i svojih narkodilera.


Gladni, kao ni njegov šef Dodik, neće odustati od pokušaja otimanja fabrike, ali neće ni narod odustati od njene odbrane. 


Biće vrlo interesantni naredni koraci Režimskog Šljama koji od sinoć ne zna gdje se nalazi - toliko su užasnuti brojem građana; A prava jezivost za njih tek dolazi. 


Istrage su ubrzane; Mlađani sociopata Dodik junior koji generiše najblasfemičnije uvrede (neobično podsjeća na kolegu narkodilera Dragana Mektića po vokabularu) moraće detaljnije pojasniti zbog čega onim koji ne žele da se povinuju njegovim bolesnim megalomanskim zahtjevima, prijeteći saopštava: “Tako se ponašao i Slaviša Krunić”!


Dečko je ubijeđen da je nabildan, premda je već sada kanta za smeće, a steroidi malo tu pomažu; Još i manje dugi noćni razgovori sa Narko”generalom” Sinišom Kostreševićem. Za kojeg nema pojasa za spasavanje.


3. 

Kad smo već kod Kavčana da navedem da dvostruki ubica u pokušaju Aleksandar Mičić, zvani Aco Makedonac, pere i dalje novac na Jahorini. Zajedno sa vlasnicima firme “Galens”, braćom Galić, koji imaju razvijene poslove u Novom Sadu, ali su, gle čuda, iz Zvornika, i Miroslavom Škobom.


Uz to, sa Dževadom Halilovićem, vlasnikom narkofirmi “Tranzit” nastavlja da pere narkopare za jedan od najvećih narkokartela na svijetu - “Tito i Dino”.


Koliko mi je poznato praće još neko vrijeme, pa će onda u pritvor. Džaba se sklanja, mijenja auta; Džaba ga o svemu informiše Kavčanin Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo.


Ima ih još o kojima bi mogao štošta; Na primjer, o Milosavu Savkoviću, načelniku Sektora za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS, koji je istinska kavačka narkobitanga, ali strpiću se.


Neka još neko vrijeme sanja svog klasića Dražena Šinikovića, narkodilera iz Trebinja, koji je uhapšen zbog saradnje sa Milanom Matkovićem, trostrukim ubicom i jednim od najvećih narkobosova u Evropi. I dok sanja - DRHTI!!!


Mogu samo dodati da Savković toliko drhti da će ga morati vezati užetom, jer će teško uspjeti da mu stave lisice na ruke.


Hm, ne znam da li ima potrebe da nabrajam sve one koje sam pomenuo kao NarkoBosove, a koji su uhapšeni. Čini mi se da je pohapšena ogromna većina on ih koje sam okarakterisao kao pripadnike NarkoKlanova.


Jedan dio nije - oni će tek da budu pohapšeni, kao, na primjer, Mektić, Osman Mehmedagić, Nenad Nešić, Matkovićev saradnik, Kostrešević, Diana Kajmaković, Šmrk, zajedno sa šlaufom… 


Samo strpljivo.


4.

Za kraj sam ostavio Petra Đokića, koji je uspio da završi niz fakulteta i prije njihovog osnivanja, o čemu sam detaljno pisao.



Moram citirati jednog baš duhovitog komentatora: Đokić je napravio i rodnu kuću prije rođenja. Genijalno.


Ali Sultan Perica i sve njegove konkubine se ne predaje; Zaista specifičan teški kriminalac. Iako stalno u vrhu kleptokratske vlasti, Đokica nikada nije bio registrovan u jedinstveni registar prijava obveznika doprinosa u RS.


Da budem precizan - Nije bi prijavljen fondu PIO RS, ni dok je obavljao funkciju predsjednika Narodne Skupštine RS, ni dok je bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite, a niti kao ministar energetike i rudarstva. 


Sve vrijeme su mu uredno isplaćivane plate, ali bez doprinosa, jer on kao radnik nije bio prijavljen na fond PIO. 


Tek nakon što je otkriveno kako je diplomirao prije osnivanja fakulteta na kojem je diplomirao, u oktobru 2019. godine retroaktivno je prijavljen u navedeni registar.


Uplaćeni su mu doprinosi od od 01.01.2010. godine . 


Đokić je jedva na sve to pristao, jer je tvrdio da je bio prijavljen prije osnivanja Fonda PIO, te se koristio ucjenama, pritiscima, prijetnjama, kako bi izbjegao prijavu. 


Razlog je zaista bizaran - negdje je zagubio silne diplome, a imao samo onu o Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sarajevu.


Šta je mogao da uradi, sem da se baca iz “naručja” u “naručje”, ne shvatajući da je tako postao jedna od najvećih političkih ravaku. Čak veći i od “pisca” Nikole Špirića, doušnika Osmice, britanskog špijuna kodnog imena “Mazalica”, pa čak i Duše Majkić. (nastaviće se)